Двом знакам Зодіаку в період ретроградності Меркурія "світить" зустріч з колишніми партнерами / фото ua.depositphotos.com

Ретроградний Меркурій - це період, який цього року розпочався 13 грудня у 8 градусі Козерогу, а завершиться вже у 2024-му, 2 січня. Після початку цього періоду в різних сферах життя очікується зниження загальної ефективності, загрожують прикрі помилки, можуть виникати незручні ситуації.

Можуть повернутися старі проблеми, загрожує заморожування прогресу, може виникнути боротьба за владу з авторитетними людьми, наприклад, з батьками чи керівництвом, попереджає Spiritualify.

За його даними, двом знакам Зодіаку - Близнюки і Діва "світить" зустріч з колишніми партнерами.

Відео дня

Ретроградний Меркурій 2023 - грудень може бути складним для Близнюків

Представники цього знака Зодіаку наприкінці грудня можуть зіткнутися з непорозумінням з нинішнім партнером чи несподівано зустрітися з колишнім. "Ця зустріч може або заново відкрити минулі глави, або дати шанс остаточно завершити історію", - наголошується в статті.

Астрологи порадили у цей період чітко спілкуватися з людиною, яка вам близька. Експерти зазначили, що період ретроградності варто сприймати як час, який дає можливість краще зрозуміти себе.

До чого має бути готова Діва - ретроградний Меркурій 2023 може здивувати

Люди, які народилися під цим знаком Зодіаку, на початку періоду ретроградності планети можуть повернутися до минулих захоплень чи стосунків.

Сценарій серйозно змінюється, коли Меркурій переходить в ретроградне положення у Стрільці (23 грудня) - з цього часу "підвищуються емоційні ставки". Астрологи додали, що всередині сім'ї може виникнути непорозуміння, тому вдома може бути напружена атмосфера.

"У міру того, як рік добігає кінця, цей ретроградний період підштовхне вас до того, щоб поліпшити атмосферу в сім'ї. Це ідеальний час, щоб реорганізувати та очистити свій життєвий простір, створивши оновлене та гармонійне середовище. Скористайтеся цією можливістю, щоб зміцнити свої сімейні зв'язки й перетворити свій дім у місце, що відображає ваш внутрішній мир і ясність", - підкреслюється у матеріалі.

Раніше астрологи не раз попереджали, що період ретроградності Меркурія - це час, коли не варто починати щось нове й ухвалювати якісь важливі рішення.

Нагадаємо, що таке ретроградний Меркурій. Так називають період, під час якого здається, що планета Меркурій нібито рухається назад по небесному простору, уздовж своєї орбіти. Такі періоди наступають через регулярність руху планет навколо Сонця й Землі. 

Вас також можуть зацікавити новини: