Ім'я Діана характеристика / фото ua.depositphotos.com

Жіноче ім'я Діана популярне у всьому світі і має довгу історію. Діанами називали багатьох дівчаток зі знатних і королівських сімей. Українські батьки також часто вибирають це красиве ім'я для новонароджених дівчаток.

Походження імені Діана

Ім'я утворене від імені римської богині Місяця і полювання Діани. У перекладі з перської мови воно означає "посланниця благодіяння і здоров'я". Інший варіант перекладу - "божественна".

Форми імені Діана

Зменшувально-пестливі форми імені: Діанка, Ді, Дін, Діді, Діна, Дія, Анна, Діаночка, Діанушка, Діанчик, Даяна, Дунька.

Відео дня

Форми імені в інших мовах: Даянна, Діанне.

Діана в дитинстві

Маленька Діана - дуже добра дівчинка, вона ніколи не ображає інших і любить допомагати старшим. Діана росте енергійною, цікавою і відкритою дівчинкою. У будь-якій компанії вона придумує нові ідеї. 

Діана любить рухливий відпочинок і активні ігри. Вона часто пустує з друзями, але завжди знає коли зупинитися. Діана відрізняється щирістю, доброзичливістю і вразливістю. Вона досить слухняна і поважає своїх батьків, але занадто балувати її не варто.

Характер і доля Діани

Значення імені Діана / фото ua.depositphotos.com

Характер дівчини майже не змінюється з віком. Діана залишається щирою, доброю, активною, відкритою, вона любить активний відпочинок і подорожі. Вона дуже хороша подруга, завжди виручить в складній ситуації і зможе розважити. Цікава особливість Діани в тому, що вона може побудувати щиру дружбу з чоловіком.

Діана має гарне почуття гумору, вона дуже чарівна і харизматична. Дівчина любить тварин і дітей, вона може стати хорошою вчителькою або волонтером. 

Найхарактерніша риса Діани - цілеспрямованість і амбітність. Дівчина дуже хоче домогтися успіху в житті, побудувати успішну кар'єру і стати гідною людиною. Вона повністю віддається своїй професії, дуже сувора до себе і з завзяттям береться за кожне завдання.

Серед недоліків Діани можна відзначити балакучість, заздрість, настирливість, ревнивість, невміння зберігати секрети. Також багато Діан мають різні комплекси через надмірну строгість до себе.

Діана в коханні

Сумісність імені Діана / фото ua.depositphotos.com

Діана не любить інтрижки, несерйозні стосунки і легковажних хлопців. Вона шукає міцну любов на все життя. Любовний шлях Діани дуже складний і тернистий. У пошуках відповідального і порядного чоловіка вона може провести багато років. Її обранець повинен мати гарне почуття гумору, бути розумним і начитаним і мати чіткі плани на майбутнє. Підлизи, ледарі, ловеласи і негідники її відштовхують.

Знайшовши свою половинку, Діана буде зберігати йому вірність. У шлюбі з Діаною немає глави сім'ї, вона надає перевагу рівноправним відносинам. Як мати Діана розуміюча і добра. Вона любить активний відпочинок разом з дітьми і добре ладнає з молоддю, легко розбирається в нових технологіях. Однак Діані не вистачає строгості, її діти можуть вирости у вседозволеності.

Любовна сумісність Діани

Діана має високу сумісність з такими чоловічими іменами: Гліб, Роберт, Ісаак, Микола, Олексій, Максим, Богдан, Філіп, Дмитро.

Міцний шлюб і міцні почуття у Діани вийдуть з такими чоловіками: Віктор, Роман, Євген, Данило, Валентин, Анатолій, Руслан, Олег.

Низька любовна сумісність Діани з володарями імен Ярослав, Тарас, Олександр, Іван, Олег, Микита, Владислав, Вілен, Леонід, Андрій.

Іменини Діани

Ім'я Діана не православне і не відзначає свої іменини. У православ'ї Діана при хрещенні отримує інше ім'я (найчастіше - Анна).

Читайте також на УНІАН: