Також українці люблять святкувати Міжнародний жіночий день / УНІАН

Найулюбленішими святами для українців є Різдво, Великдень та Новий рік.

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

«Соціологічне дослідження показало, що для переважної частини населення ключові офіційні свята є важливими. За рейтингом популярності свята у першій трійці: Різдво Христове – 82,2%; Великдень – 81,7%; Новий рік – 75,3%», - йдеться в матеріалах.

Відео дня

Читайте такожГороскоп на січень 2019: щасливчики і лузери місяця

Крім того, майже 43% опитаних вважають важливим святкування Міжнародного жіночого дня, 37% - Трійці, 35% - Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 22% - Дня Незалежності України та 14,4% - Дня захисника України.

Також майже 11% вважать вагомим відзначення Дня міжнародної солідарності трудящих, а 8,2% - Дня Конституції.

У КМІС зауважили, що порівняно з попередніми періодами, найсуттєвіше зросла вагомість святкування Дня Незалежності, збільшилось значення таких свят, як День захисника України та День Конституції. Дещо зменшилась частка населення, для котрої серед улюблених свят були Міжнародний жіночий день.

***КМІС з 26 жовтня по 4 листопада провів опитування громадської думки. Опитування проводилося у 110 населених пунктах в усіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Методом інтерв'ю опитано 2043 респондентів.

Опитування у Луганській і Донецькій областях проводилося лише на підконтрольній українською владою території, вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.