4 січня Анастасії святкують іменини / depo.ua

Сьогодні, 4 січня, відзначається день ангела Анастасії.

Значення імені Анастасія

Ім'я Анастасія є жіночою формою чоловічого імені Анастасій і в перекладі з грецького означає “воскресіння“, “повернення до життя“.

Вважається, що дівчинка, яка отримала при хрещенні це ім'я, буде рухливою, життєрадісною, зі світлою творчою натурою. Анастасії володіють одночасно і логічним, і тонким творчим мисленням. У дитинстві Насті - непосиди і не здатні робити щось через силу. Подорослішавши, вони також виконують роботу швидше за покликом душі, ніж через фінансову вигоду. Однак, Анастасії дуже люблять комфорт і дорогі речі. Вони часто стають актрисами, письменницями і музикантами.

Відео дня

У чоловіки Анастасії обирають людей надійних і правдивих. Можуть шукати їх досить довго - і часто щасливі у шлюбі, стають турботливими дружинами і матерями.

Колір імені Анастасії - червоний, сріблястий, темно-зелений. Планета-покровитель – Марс. Підходять для Насті квіти орхідеї й жасмин. Дорогоцінні камені - смарагд, вогненний опал.

Астрологи вважають, що Анастасією краще називати дитину, яка народилася під знаком Овна, Близнюків або Діви.

Свята великомучениця Анастасія

4 січня святкують іменини святої великомучениці Анастасії Путорозрішниці. Вона активно брала участь у проповідницькій діяльності, допомагала бідним і хворим, за свої діяння була зарахована до лику Святих.

Згідно з легендою, свята великомучениця Анастасія Путорозрішниця народилася в Римі. Її мати, таємна християнка, доручила виховання маленької дівчинки відомому своєю вченістю святому Хрисогону. Після смерті матері, не рахуючись з бажанням доньки, батько видав її заміж за язичника Помплія. Щоб не порушити обітницю дівоцтва і уникнути подружнього ложа, Анастасія постійно посилалася на невиліковну хворобу і зберігала невинність.

Вона таємно відвідувала ув'язнених у темницях Риму християн, вмивала і годувала хворих, які не можуть рухатися, перев'язувала рани, втішала всіх, хто потребував цього. Після того, як святого Хрисогона стратили за рішенням імператора Діоклетіана, свята Анастасія стала мандрувати, щоб скрізь, де тільки можна, служити християнам, ув'язненим в темницях. Працями і словами розради свята Анастасія полегшувала висновок багатьох людей, піклуванням про тіла і душі стражденних визволяла їх від пут відчаю, страху і безпорадності - тому Анастасію і називають Путорозрішницею.

Анастасію Узорешительницу стратили над багаттям / фото athos-ukraine.com

Коли стало відомо, що Анастасія - християнка, імператор Діоклітіан наказав відвести святу до верховного жерця Ульпіана, аби той схилив її до жертви язичницьким богам або жорстоко покарав. Той запропонував святій Анастасії зробити вибір між багатими дарами і знаряддями тортур, покладеними з двох сторін близько неї. Свята, не вагаючись, вказала на знаряддя катування. Перш ніж піддати святу Анастасію тортурам, Ульпіан вирішив осквернити її. Але, як тільки доторкнувся до неї, осліп, страшна біль стиснув йому голову, і через деякий час він помер.

Незабаром Анастасію знову взяли під варту. Після нових мук і катувань, ігемон Іллірії стратив Анастасію. Її розтягнули над багаттям між чотирма стовпами. Тіло святої залишилося неушкодженим - поховала його благочестива християнка Аполлінарія. Після закінчення гонінь вона побудувала над труною святої великомучениці Анастасії церква.

Привітання з Днем ангела Анастасії

Вітаючи Анастасію з Днем ангела, можна використовувати традиційне побажання: "Нехай твій Ангел-охоронець супроводжує тебе всюди".

З Днем ангела Анастасії у прозі

Вітаю з Днем святої Анастасії. Нехай далі шлях твій іде світлою смугою і доброю дорогою, нехай свята угодниця вкриє тебе від життєвих бід і напастей, нехай твої великі вчинки і добрі справи заслужать вірну любов і справжнє щастя.

***

Бажаю в День святої Анастасії великої любові й міцної віри, світлих надій і доброти душі, щирих почуттів і розуміння з близькими, мудрих рішень і благих вчинків, світлих чудес і завзяття до серця вірним цілям.

***

У День святої Анастасії від щирого серця хочу побажати мудрості та гідності, честі і благородства, міцної віри і бравих сил, небесної благодаті і незламного характеру, світлих надій і чистої любові, доброго світу і щирих молитов.

***

Вітаю з Днем святої Анастасії і хочу побажати йти по життю з бравими силами, чуйністю серця і добротою душі, роблячи кожен крок впевнено і благородно, вірно і легко. Нехай життя буде щасливим океаном, хай доля дарує справжню любов і удачу.

Читайте такожДень ангела Анни: красиві привітання

***

Свята Анастасія - справжня християнка, чий подвиг віри створив великі дива, прославив його у великих справах. Цілителька тіл і розрадниця сердець - Анастасія - прийняла мученицьку смерть, але була винагороджена на небесах. Вітаючи всіх християн з Днем святої Анастасії, хочеться побажати стійкості духу, справжньої віри, благословень на великі богоугодні справи. Зі святом!

***

Вітаю з Днем святої Анастасії. Бажаю володіти таким же добрим серцем, як свята Анастасія, такою ж світлою душею, такою ж міцною вірою, такою ж неймовірною силою, таким вірним терпінням, такою ж твердою непохитністю. Миру та благополуччя тобі, достатку і любові, краси і гармонії.

***

З днем святої Анастасії! Нехай великий життєвий подвиг, чистота, щире милосердя і віра цієї святої дарують Вашій душі світло надії, а ім'я її захищає Вас від усіляких негараздів і дарує здоров'я і силу.

Привітання Анастасії у віршах та картинках

З Днем Ангела Анастасії мої найщиріші привітання,

Від всього серця, з побажаннями добра,

В здоров'ї й радості, сто років процвітання,

Любові, щастя та родинного тепла!

bestgif.su

Хай Настю нашу, ангел вберігає,

І в усьому, завжди, їй допомагає!

Хай тобі Господь із неба,

Додає усе що треба.

Щоб добре серце мала,

І усім допомагала,

Розцвітала, багатіла,

І з роками молоділа.

Друзі щоб добра бажали,

На роботі поважали,

Щоби жити було мило,

Щоб завжди була щаслива!

fresh-cards.ru

Сьогодні настали іменини

У Насті, найкращої дівчини!

І я тебе, красуне, вітаю,

Любові тобі і радості бажаю.

Нехай багато щастя в цьому житті чекає,

Нехай Господь мріям тебе вінчає.

fresh-cards.ru

Сонце із неба радісно сяє,

Проміння для тебе в букетик збирає,

Вітер шепоче, мов промовляє,

Тебе з іменинами Настя вітає!

Вечір приходить, небо темніє,

Зорями небо твоє ім'я малює,

Місяць в віконце твоє заглядає,

Тебе з іменинами Настя вітає!

fresh-cards.ru

Щоб у душі настало свято,

Треба зовсім не багато,

Рідних трішечки уваги,

Друзів та колег поваги,

До роботи чуть наснаги,

Хвильку часу на розваги,

В серці місце для кохання,

Грошей на усі бажання.

Тож бажаю все це мати,

Келиха з вином підняти,

Іменини в теплім колі,

Гарно святкувати!

fresh-cards.ru

Вітаю тебе квіточко, з Днем Ангела Анастасії,

Нехай здійсняться сьогодні заповітні мрії,

Всі бажання та надії, кращі сподівання,

Хай у серденьку твоєму палає кохання!

***

Нехай під крилами своїми

Анастасію ангел береже,

Дарує лиш приємні миті,

І долю добру хай пошле.

fresh-cards.ru

У кожного є ангел хоронитель,

Що пише книгу нашого життя,

А ще є в небі ангел покровитель,

Що молиться про твоє майбуття.

Він був колись людиною, як ми із вами,

І серед людей, таких як ми із вами жив,

Лиш Бога він любив найбільше,

І лиш йому він вірою служив.

Бери із нього приклад та старайся,

Прожити з вірою усе своє життя,

Щоби колись Господь враз міг тебе обняти,

Й сказать таке: Анастасія, ти моє дитя!