День веб-майстра в Україні 2023 / фото ua.depositphotos.com

Веб-майстер – популярна та затребувана професія, але відносно нова. Вперше про неї заговорили в 1992 році, але за 11 років ця сфера діяльності набула такої популярності, що навіть з'явилося спеціальне свято - день веб-майстра.

День веб-майстра: коли відзначають і історія свята

День веб-майстра є неофіційним професійним святом, щороку його відзначають 4 квітня і ця дата з'явилася невипадково.

Річ у тому, що у 4 квітня (4.04) закодована помилка 404, вона ж "Not Found", яка з'являється на сторінці сайту, якщо сервер не може знайти дані на запит користувача. Крім цього, в цей день відзначається Міжнародний день інтернету.

Відео дня

Кого вітають в День веб-майстра

Перші веб-майстри виконували широкий спектр завдань, пов'язаних з роботою в інтернеті. Однак зараз поняття "веб-майстер" є збірним, оскільки з часом всі ці функції перетворилися в окремі професії. Тому з Днем веб-майстра прийнято вітати, веб-дизайнерів, авторів та модераторів сайтів, програмістів, системних адміністраторів, контент-менеджерів, співробітників технічної підтримки сайту.

Привітання з Днем веб-майстра: вірші та листівки

false

false

false

false

Вітаю з Днем веб-майстра і бажаю приголомшливих ідей, чудового настрою, неймовірних успіхів, творчих задумів, блискучих перемог, грандіозних планів, вірної вдачі, відмінної роботи та особистого благополуччя.

false

Вельмишановні веб-майстри, вітаємо вас, повелителів кабелів і вай-фая з професійним святом! Бажаємо, щоб усі дані передавалися без втрат, а розриви на лінії були такі рідкісні, що всі вважали б їх просто міфом. Зі святом вас.

Вас також можуть зацікавити новини: