20 серпня – Всесвітній день ліні / samorozvytok.info

Кожного року в серпні люди мають змогу відзначати незвичайне свято з дуже промовистою назвою Всесвітній день ліні (World Laziness Day).

День ліні 2019 – дата

Всесвітній день ліні має сталу дату святкування й щороку відзначається 20 серпня, тобто сьогодні. Хоч День ліні є неофіційним святом, це ніяк не заважає дозволити собі цього дня трішки побайдикувати й нічого не робити.

Всесвітній день ліні: історія та ідея свята

Свято неробства виникло в Колумбії у 80-х роках XX століття, але дуже швидко цю ідею запозичили інші держави. Походить свято із великого промислового центру, що має назву Ітагуі. Мешканці цього міста, зокрема, багато працюють і часто їм бракує часу для себе та своєї родини.

Як святкувати День ліні 2019 / фото vokrugsveta.ua

День ліні – це своєрідний заклик розслабитися, ненадовго забути про побутові проблеми і просто нічого не робити. Це свято є нагадуванням людям, що життя не складається лише з роботи – потрібно ще й дозволяти собі байдикувати. До того ж вчасний та гарний відпочинок надасть сил для подальшої праці.

Як святкувати День ліні

Всесвітній день ліні, вочевидь, вигаданий саме для того, щоб провести його, як забажається. Тому сьогодні варто забути про всі турботи, дати собі побайдикувати й насолоджуватися прекрасним днем.

Читайте такожДень пива: коли відзначається міжнародний день пиваЗвісно ж, усі справи сьогодні слід відкласти на деякий час – як мінімум на день.

Так, комусь цілком буде до душі провалятися весь "лінивий" день у ліжку під супровід, наприклад, якихось життєрадісних фільмів. А хтось з радістю може потішити себе приємними дрібницями на кшталт масажу, SPA або лазні, щоб відпочило тіло.

Смачно поїсти – також гарна думка для сьогоднішнього дня. Готувати самому, звичайно, не потрібно, хіба в тому разі, якщо такий час проводження є відпочинком і способом розслабитися. Решті ж людей найкраще просто замовити їжу й нічого не робити.

Всесвітній день ліні: відео