У цей день світ відзначає День народження стриптизу / gomel.today

Яке свято 9 лютого 2020

У цей день світ відзначає День народження стриптизу, Всесвітній день шлюбу, Міжнародний день піци, Міжнародний день стоматолога і Неділю аутизму, а також Всесвітній день захисту морських ссавців і Всесвітній день китів.

Читайте такожАстролог розповіла, що подарувати чоловікам на День всіх закоханих за знаками ЗодіакуВ США святкують День бублика, День зубного болю і День читання у ванній, у Норвегії - День матері, в Лівані - День святого Маруна.

Пам'ятні дати 9 лютого, річниці та події

У 1893 році відбулася прем'єра опери Джузеппе Верді «Фальстаф» в театрі «Ла Скала» в Мілані.

Відео дня

У 1893 році в Парижі на сцені «Мулен Руж» відбувся перший у світі сеанс стриптизу. Подальший арешт стриптизерки поліцією викликав заворушення в місті.

У 1900 році 20-річний американський тенісист Двайт Ф. Девіс заснував названий на честь нього Кубок Девіса. Першим володарем кубка Девіса були США, з рахунком 3:0 перемогли Великобританію.

У 1909 році В США взяли перший у світі закон про заборону наркотиків / gidmed.com

У 1909 році В США взяли перший у світі закон про заборону наркотиків.

Читайте такожАстролог розповіла, що дарувати дівчатам на День всіх закоханих за знаками ЗодіакуВ 1972 році відбувся перший виступ нової групи Пола Маккартні - Wings.

У 1996 році в Інституті важких іонів в німецькому Дармштадті було оголошено про відкриття 112-го елемента з атомною масою 285, «коперниція».

Який сьогодні церковне свято

Православна церква 9 лютого вшановує пам'ять Іоанна Златоуста, який також відомий як архієпископ Константинопольський, він є одним з найбільш шанованих святих у православ'ї. Прославився добрими справами. Ще день називають «Златоустьєв вогонь». У старовину Іоанну Златоусту молилися про поповнення розуму, про допомогу в духовному розвитку, пошуку себе, про добробут в сімейних відносинах. Також вважалося, що Іоанн Златоуст - захисник людей, які перебувають у відчаї. 9 лютого поминають близьких і готують ритуальні страви: пироги-пиріжки з начинками з грибів, м'яса, риби.

Що сьогодні не можна робити

У цей день можна отримувати і дарувати подарунки - це до біди / besthqwallpapers.com

У цей день можна отримувати і дарувати подарунки - це до біди. Вважається, що 9 лютого відбуваються найгірші псування і наговори. Не можна також мити голову.

Прикмети на 9 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- сніг на полі лежить горбами - чекай доброго врожаю;

- «низьке» небо - настануть холоди;

- хмари йдуть за напрямком вітру - снігу не буде;

- відлига – бути морозам;

- вікна в будинку запітніли - чекай холоднечі.

9 лютого іменини

Іменини у Івана, Петра, Дмитра та Івана.