Пісочне печиво / Фото: piqsels.com

Випічка з пісочного печива виходить розсипчастою. Потребує мало інгредієнтів, зауважимо, самих звичайних і недорогих. До того ж печиво з такого тіста готується дуже швидко. Пропонуємо Вам кілька рецептів печива з пісочного тіста.

Читайте такожРецепти найсмачніших та пишних сирників

Класичне пісочне печиво

Борошно — 3 склянки

Відео дня

Маргарин (вершковий) — 250 г

Цукрова пудра — 1 стакан

Яйце куряче — 2 шт

Сода — 1 ч. л.

Маргарин розм'якшити (не топити). Ретельно змішати всі інгредієнти. Сформувати печиво. Найпростіше зліпити звичайні кульки. Випікати до золотистого кольору.

Пісочне печиво "Ніжне"

Борошно — 320 г

Цукор — 2 ст. л.

Масло вершкове (м'яке) — 180 г

Сметана (20 %) — 100 г

Джем або варення — 4 ст. л.

Цукрова пудра для прикраси

Розпушувач тіста — 1 ч. л.

Борошно, цукор, розпушувач і м'яке вершкове масло розтерти в крихту. Додати сметану. Замісити тісто. Тісто розділити на 4 частини. Скачати в кульки. Кожну частину розкачати, обрізати краю. Змастити джемом і згорнути рулетиком. Розрізати на 3 частини.

Печиво викласти на деко, застелене пергаментним папером. Випікати в розігрітій духовці до 170 градусів 20 - 25 хвилин. Готове остигле печиво посипати цукровою пудрою.

Пісочне печиво / Фото: piqsels.com

Пісочне печиво з какао

Масло вершкове — 300 г

Цукрова пудра — 200 г

Яйце куряче — 2 шт

Сіль — 1/4 ч. л.

Какао — 50 г

Крохмаль — 50 г

Борошно — 300 г

Збити м'яке масло з цукровою пудрою. Ввести яйця, посолити. В окремій мисці борошно, какао і крохмаль просіяти та перемішати. Ввести сухі інгредієнти в рідкі, продовжуючи збивати. Тісто має вийти густим, аби не текло.

Перекласти тісто в кулінарний мішок і відсадити печиво на деко, застелене пергаментом. Випікати 8-10 хвилин при 200 градусах.

Пісочне печиво / Фото: pexels.com

Пісочне печиво з джемом через м'ясорубку

Читайте такожСвиняча грудинка: найкращі рецепти

Борошно — 400 г

Масло вершкове (або маргарин) — 200 г

Цукор — 100 г

Ванільний цукор — 1 ч. л.

Яйце — 2 шт

Розпушувач — 1 ч. л.

Джем (варення) — 200 г

Сіль за смаком

Вершкове масло розтопити до рідкого стану і дати трохи охолонути. Яйця, цукор, ванільний цукор і сіль збити за допомогою міксера, до розчинення кристалів цукру. Розтоплене вершкове масло додати в яєчну суміш і збити міксером. Додати просіяне борошно і розпушувач. Замісити тісто.

Приблизно 1/3 тіста, загорнути в харчову плівку і прибрати в морозилку хвилин на 15-20.

На присипаному борошном деку розподілити більшу частину тіста. Змастити варенням або джемом. Зверху подрібнити через м'ясорубку заморожене тісто (або натерти на крупній тертці).

Випікати при 180-200 градусах близько 20-30 хвилин. Готовий корж повністю остудити та нарізати на порційні шматочки.

Пісочне печиво / Фото: piqsels.com

Пісочне печиво на кефірі

Маргарин - 150 г

Цукор - ½ склянки

Яйце куряче - 2 штуки

Борошно - 2 склянки

Сода - ½ чайної ложки

Ванільний цукор

Кефір - ½ склянки

Маргарин кімнатної температури розтерти з цукром. Збити яйця та кефір. Всипати борошно, додати гашену соду і замісити тісто. Готове тісто прибрати в холодильник на 1 годину.

Охолоджене тісто розкачати на посипаному борошном столі в пласт товщиною 5 мм і вирізати формочками. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.