Випічка з пісочного печива виходить розсипчастою. Потребує мало інгредієнтів, зауважимо, самих звичайних і недорогих. До того ж печиво з такого тіста готується дуже швидко. Пропонуємо Вам кілька рецептів печива з пісочного тіста.
Читайте такожРецепти найсмачніших та пишних сирників
Класичне пісочне печиво
Борошно — 3 склянки
Маргарин (вершковий) — 250 г
Цукрова пудра — 1 стакан
Яйце куряче — 2 шт
Сода — 1 ч. л.
Маргарин розм'якшити (не топити). Ретельно змішати всі інгредієнти. Сформувати печиво. Найпростіше зліпити звичайні кульки. Випікати до золотистого кольору.
Пісочне печиво "Ніжне"
Борошно — 320 г
Цукор — 2 ст. л.
Масло вершкове (м'яке) — 180 г
Сметана (20 %) — 100 г
Джем або варення — 4 ст. л.
Цукрова пудра для прикраси
Розпушувач тіста — 1 ч. л.
Борошно, цукор, розпушувач і м'яке вершкове масло розтерти в крихту. Додати сметану. Замісити тісто. Тісто розділити на 4 частини. Скачати в кульки. Кожну частину розкачати, обрізати краю. Змастити джемом і згорнути рулетиком. Розрізати на 3 частини.
Печиво викласти на деко, застелене пергаментним папером. Випікати в розігрітій духовці до 170 градусів 20 - 25 хвилин. Готове остигле печиво посипати цукровою пудрою.
Пісочне печиво з какао
Масло вершкове — 300 г
Цукрова пудра — 200 г
Яйце куряче — 2 шт
Сіль — 1/4 ч. л.
Какао — 50 г
Крохмаль — 50 г
Борошно — 300 г
Збити м'яке масло з цукровою пудрою. Ввести яйця, посолити. В окремій мисці борошно, какао і крохмаль просіяти та перемішати. Ввести сухі інгредієнти в рідкі, продовжуючи збивати. Тісто має вийти густим, аби не текло.
Перекласти тісто в кулінарний мішок і відсадити печиво на деко, застелене пергаментом. Випікати 8-10 хвилин при 200 градусах.
Пісочне печиво з джемом через м'ясорубку
Читайте такожСвиняча грудинка: найкращі рецепти
Борошно — 400 г
Масло вершкове (або маргарин) — 200 г
Цукор — 100 г
Ванільний цукор — 1 ч. л.
Яйце — 2 шт
Розпушувач — 1 ч. л.
Джем (варення) — 200 г
Сіль за смаком
Вершкове масло розтопити до рідкого стану і дати трохи охолонути. Яйця, цукор, ванільний цукор і сіль збити за допомогою міксера, до розчинення кристалів цукру. Розтоплене вершкове масло додати в яєчну суміш і збити міксером. Додати просіяне борошно і розпушувач. Замісити тісто.
Приблизно 1/3 тіста, загорнути в харчову плівку і прибрати в морозилку хвилин на 15-20.
На присипаному борошном деку розподілити більшу частину тіста. Змастити варенням або джемом. Зверху подрібнити через м'ясорубку заморожене тісто (або натерти на крупній тертці).
Випікати при 180-200 градусах близько 20-30 хвилин. Готовий корж повністю остудити та нарізати на порційні шматочки.
Пісочне печиво на кефірі
Маргарин - 150 г
Цукор - ½ склянки
Яйце куряче - 2 штуки
Борошно - 2 склянки
Сода - ½ чайної ложки
Ванільний цукор
Кефір - ½ склянки
Маргарин кімнатної температури розтерти з цукром. Збити яйця та кефір. Всипати борошно, додати гашену соду і замісити тісто. Готове тісто прибрати в холодильник на 1 годину.
Охолоджене тісто розкачати на посипаному борошном столі в пласт товщиною 5 мм і вирізати формочками. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.