Великодній піст є найсуворішим та найголовнішим постом, у період якого варто утримуватися від веселощів, радощів і приділити час на духовний розвиток.

Початок Великого посту в 2020 році розпочнеться у понеділок 2 березня, а завершиться в суботу 18 квітня. Великдень християни відзначатимуть 19 квітня.

Читайте такожМасляна 2020: коли відзначають, історія та традиції свята

Загальна тривалість Великого посту складає 48 днів. Розпочинає піст Чотиридесятниця (перші сорок днів), а закінчує Страсна седмиця (останній тиждень перед Великоднем). Великий піст починається за сім тижнів до Христового Воскресіння.

Мета посту – очищення душі через молитву й обмеження у їжі.

У піст не можна їсти: м'ясо, яйця, молочні продукти, вживати алкоголь.

На Великий піст припадають кілька православних свят: Благовіщення, Лазарева субота і Вербна неділя. У ці дні дозволяється риба, також можна випити келих червоного вина.

Не дотримуватися посту дозволяється вагітним жінкам, воїнам, тяжкохворим та дітям до 12 років.

Також під час посту слід утриматися від інтимної близькості, шумних вечірок та конфліктів.

У світле свято Христового Воскресіння можна вживати будь-які страви та продукти, однак до звичного раціону треба повертатися дуже ретельно.

Як раніше повідомляв УНІАН, у березні 2020 року будуть 9 вихідних днів (субота і неділя) та одне державне свято – 8 березня. Оскільки Міжнародний жіночий день припадає на неділю, вихідний день переноситься на понеділок. Отже, ми відпочиватимемо три дні поспіль – з 7 по 9 березня.