У цей день світ святкує Міжнародний день млинця / Фото: pixabay.com

Яке свято 25 лютого 2020

У цей день світ святкує Міжнародний день млинця, Жирний вівторок і День народження револьвера.

Читайте такожЩо приготувати на Масницю, окрім млинців: рецепти оригінальних страв (відео)У США відзначають День арахісу в шоколаді і День супу «Клем-чаудер», у Грузії - День радянської окупації, в Україні - День інженерно-авіаційної служби авіації ЗС, в Кувейті - Національний день, у Сурінамі - День революції, в Угорщині - День пам'яті жертв комуністичного режиму.

Пам'ятні дати 25 лютого, річниці та події

У 1570 році папа Пій V видав буллу «Regnans in Excelsis», зраджує анафемі англійську королеву Єлизавету I.

Відео дня

У 1836 році Семюел Кольт отримав у США патент на шестизарядний револьвер 45 калібру – «Кольт». Семюел Кольт, американський зброяр, винахідник і промисловець, засновник компанії colt's Patent Fire-Arms Manufacturing Company. Походженням з аристократичної і досить багатої родини, але незалежно від цього заснував компанію самостійно.

У 1956 році в ході XX з'їзду КПРС в ніч з 24 на 25 лютого перший секретар ЦК КПРС Микита Сергійович Хрущов виступив з «секретною» доповіддю про культ Сталіна.

У 1956 році В США курка знесла найбільше у світі яйце - 454 грам / instagram.com/world_record_egg/

У 1956 році В США курка знесла найбільше у світі яйце - 454 грами.

У 1999 році в Аргентині Віргінія Ріверо народила дівчинку в момент ДТП. Її дочка стала наймолодшою з людей, які потрапили в аварію.

Читайте такожСьогодні починається Масниця: традиції, святкування і найкращі привітанняВ 2007 році був введений в експлуатацію київський хмарочос «Парус», висота якого становить 136 метрів, загальна кількість поверхів - 33. Він був найвищим хмарочосом України офісного призначення до 2010 року. На сьогодні є третім за висотою будівлею України.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 25 лютого вшановує пам'ять святих Алексія і Мелетія. У народі 25 лютого називали «рибним днем», оскільки на вечерю було прийнято готувати пироги-пиріжки з начинкою з риби. Крім цього, численні прикмети в цей день покликані підказати рибалкам, коли очікувати хорошого клювання і удачу. Для господинь 25 лютого – особливий день. Вірили, що якщо пряжу покласти на сніг, потримати її на морозі, то робота буде сперечатися, а речі, зшиті з такої пряжі, прослужать довго.

Крім того, в старовину знахарі намагалися саме 25 лютого лікувати переляк. Вважалося, якщо людина дуже сильно злякався, то зцілювати його необхідно особливим чином, інакше він згодом захворіє.

25 лютого – другий день Масляної, який називається «Загравання». У цей день прийнято веселитися і кататися на санках.

Що сьогодні не можна робити

В цей день не можна починати нові справи або планувати поїздки / фото kordon.in.ua

Не можна починати нові справи або планувати поїздки.

Прикмети на 25 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- завірюха - влітку буде випадати багато опадів;

- тумани - літо буде дощовим;

- холодний день – весна настане рано і буде теплою;

- небо зоряне – до багатого врожаю;

- довгі бурульки – до хорошого урожаю овочів.

25 лютого іменини

Іменини у Алексія, Антонія, Євгенія, Марії та Мелетія.