У цей день світ відзначає Міжнародний день щастя / Фото nofiltermuseum.at

Яке свято 20 березня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день щастя, Всесвітній день сну, День Землі, Всесвітній день жаби, Всесвітній день горобця, Міжнародний день астрології, Міжнародний день без м'яса, Всесвітній день здоров'я порожнини рота, Всесвітній день театру для дітей і молоді, Всесвітній день сторітеллінга та Міжнародний день франкофонії.

Читайте такожВихідні та свята у квітні: скільки днів українці відпочиватимутьВ Японії святкують Фестиваль цвітіння і милування сакурою, у США - День викрадення прибульцями, пропозиції День, День равіолі, День пива «Бік», у Таджикистані - День творчої інтелігенції, у Тунісі - День незалежності, в Іраку - День визволення Кіркука.

Пам'ятні дати 20 березня, річниці та події

У 321 році римський імператор Костянтин I Великий наказав святкувати недільний день (за давньослов'янським «тиждень»).

Відео дня

У 1792 році Національна асамблея Франції схвалила застосування при стратах гільйотини.

У 1854 році в США була заснована Республіканська партія.

Ілюстрація REUTERS

У 1921 році в Канзас-сіті був випущений в прокат перший мультфільм, створений за участю Уолта Діснея.

У 1991 році 4-річний син Еріка Клептона Конор загинув у Нью-Йорку, випавши з вікна квартири матері, розташованої на 53-му поверсі. Пам'яті сина музикант присвятив пісню Tears in Heaven. Ерік Клептон - британський рок-музикант, командор ордена Британської імперії, в 1960-ті роки грав з блюз-роковими групами John Mayall's Bluesbreakers, The Yardbirds, Cream. Його музичний стиль з часом змінювався, але він завжди тримався блюзових коренів.

Читайте такожІменини у квітні: Дні ангела чоловіків та жінок цього місяцяВ 1995 році синкретическая екстремістська секта «Аум Сінрікьо» організувала заринову атаку в токійському метро. В результаті п'яти скоординованих атак загинули 13 осіб і постраждали близько 6 тисяч.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 20 березня відзначає день Василя-Капельника. Також в цей день - весняне рівнодення. Це дуже енергетично сильний день, коли відбуваються чудеса. Прикмети на 20 березня вкрай важливі для життя. Зазвичай з цього дня починаються весняні капели, з-за чого день так і прозвали. Також церква 20 березня поклоняється іконі Богоматері «Споручниця грішних». У цей день можна проводити будь-які обряди, ритуали і змови - всі вони подіють. Також заведено ворожити на майбутнє. Потрібно провести день урочисто, в веселощі й радості, адже як ти його проведеш, таким і буде весь рік. Змова для очищення будинку від усього лихого потрібно проводити раз в день весняного рівнодення.

Що сьогодні не можна робити

Не можна сваритися, лаятися і перебувати в поганому настрої / VL.ru

Не можна думати про погане - збудеться. Не можна також сваритися, лаятися і перебувати в поганому настрої.

Прикмети на 20 березня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- якщо мороз, то буде ще 40 морозних днів.

20 березня іменини

Іменини у Василія, Єфрема, Капітона, Євгенія, Ксенії, Ємеліана, Надії, Павла, Анни, Марії, Катерини і Миколи.