У цей день світ відзначає День Джокера / Фото: YouTube

Яке свято 16 серпня 2020

У цей день світ відзначає День Джокера, День «чуда-своїми-руками», День пам'яті Елвіса Преслі.

Читайте такожРелігійні свята у серпні 2020: православний календар на місяць У США - День рома, День розповідання анекдотів, День повітряно-десантних військ, День американських гірок, в Казахстані - День спорту, в Аргентині - День дітей, в Білорусі - День Військово- повітряних сил, в Парагваї - День захисту дітей, в Італії - Сиенский Паліо, в Домінікані - День відродження республіки, в Таджикистані - День винахідника і раціоналізатора.

Пам'ятні дати 16 серпня, річниці та події

У 1788 році міністр фінансів Франції Л. де Брієн оголосив держава банкрутом.

Відео дня

У 1857 році в Канаді було скасовано тюремне ув'язнення за борги.

У 1960 році в Стокгольмі за рішенням XI Міжнародного астронавтного конгресу була заснована Міжнародна академія астронавтики (IAA). Ініціатором створення академії став професор Теодор фон Карман, відомий вчений в галузі ракетобудування та аеродинаміки. Сьогодні членами академії є вчені з 80 країн. Об'єднуючи кращих фахівців в області астронавтики, академія здобула світову популярність і високий престиж як організація, покликана спрямовувати сучасні дослідження космічного простору.

У 1976 році набрала чинності Конвенція ООН, що встановлює міжнародну систему контролю галюциногенів, що стимулюють седативно-гіпнотичних речовин, барбітуратів, а також снодійних, транквілізаторів і знеболювальних засобів (анальгетиків). Деякі з цих речовин взагалі заборонені до використання, інші видаються лише за рецептами. Конвенція передбачає також заходи проти зловживання психотропними речовинами і вказує на необхідність лікування, реабілітації наркоманів. Суть Конвенції про психотропні речовини становлять чотири списки речовин. До першого відноситься група галюциногенів (ЛСД, ДМТ і ін.). До другого - стимулювальні речовини, а також певні наркотичні анальгетики. До третього - різні речовини, що володіють заспокійливим, протисудомну і наркотичною дією (барбітурати). До четвертого - снодійні, транквілізатори та анальгетики. Контроль над психотропними засобами здійснюють міжнародні органи - Комісія з наркотичних засобів та Міжнародний комітет з контролю над наркотиками.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 16 серпня вшановує пам'ять святого Антонія Римлянина / ua.depositphotos.com

Православна церква 16 серпня вшановує пам'ять святого Антонія Римлянина, чудотворця. Інші назви свята: «Малинник», «Ліщина», «Антон», «Ісаакій».

Що сьогодні не можна робити

Не можна сьогодні викидати сміття і прибирати в будинку. Є повір'я, що так ви винесете разом зі сміттям щастя і достаток.

Прикмети на 16 серпня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- яка погода 16 серпня, такий і жовтень буде;

- пішов дощ - велика ймовірність того, що він затримається надовго;

- вихори - до суворої зими;

- сильний холодний вітер - до морозної зими, південний, теплий - до м'якої і сніжної;

- домашня птиця почала змінювати пір'я - рано прийдуть холоди.

16 серпня іменини

Іменини у Антона, Ісаакія, Миколи, В'ячеслава, Івана і Кузьми.