У цей день світ відзначає День дарування подарунків / besthqwallpapers.com

Яке свято 17 липня 2020

У цей день світ відзначає День дарування подарунків, День народження «Діснейленду», Всесвітній день эмоджи, День міжнародного правосуддя, Міжнародний день фиргун.

Читайте такожПреображення Господнє - коли відзначають святоВ США - День лотереї, День персикового морозива, у Південній Кореї - День Конституції, у Фінляндії - День демократії, в Лесото - День короля, в Туреччині - Національний фестиваль «Кадирга», в Швейцарії - Музичний фестиваль у Вербье, у Словаччині - День проголошення незалежності, у Бельгії - Гентський фестиваль.

Пам'ятні дати 17 липня, річниці та події

В ніч з 16 на 17 липня 1918 року російський імператор Микола II, імператриця Олександра Федорівна, їх п'ятеро дітей, доктор Боткін і три людини прислуги були розстріляні в «Будинку особливого призначення» – будинку Іпатьєва в Єкатеринбурзі. Тих, хто не був убитий пострілом відразу, закололи багнетами. Навіть улюблену собачку прибили прикладом. У 1981 році всі члени царської родини були канонізовані православною церквою, вони були визнані жертвами політичних репресій та реабілітовані в 2008 році. А 17 липня 1998 року останки членів імператорської родини були поховані в Петропавлівському соборі Санкт-Петербурга.

Відео дня
Ілюстрація REUTERS

17 липня - День народження Діснейленду. Парк для дітлахів був відкритий в 1955 році в штаті Каліфорнія, місті Анахайм. Ідея спала на думку вигадник і великому бізнесмену, батька двох дочок Уолту Діснею. Проект обійшовся йому в 17 мільйонів доларів. До речі, ведучим церемонії відкриття Діснейленду, в якій взяли участь понад 30 тисяч осіб, був на той час успішний шоумен Рональд Рейган, який згодом став президентом США.

У 1986 році під час телемосту Ленінград-Бостон (під час перебудови американо-радянських подібних проектів була маса), в радянській студії прозвучала «крилата фраза - «У нас сексу немає...».

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 17 липня вшановує пам'ять трьох Андрєєв / ua.depositphotos.com

Православна церква 17 липня вшановує пам'ять трьох Андрєєв: Андрія Наливу, Андрія Святителя і Андрія Боголюбського. Кожен з трьох святих залишив свій слід в церковній культурі. У народі день назвали Андрія Наливу.

Що сьогодні не можна робити

Не можна брати в борг і віддавати борги, інакше чекайте фінансові труднощі. Краще сьогодні не вирушати у дорогу і не торгувати.

Прикмети на 17 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- багато ос літає – взимку буде морозно;

- хмари купками – до теплої погоди.

17 липня іменини

Іменини Андрія, Марфи, Марії, Дмитра, Феодота, Марії, Богдана Олексія, Тетяни, Анастасії, Михайла, Миколи та Олександри.