У цей день світ відзначає Всесвітній день мозку / pixabay.com

Яке свято 22 липня 2020

У цей день світ відзначає Всесвітній день мозку, Міжнародний день боксу, День знахідок, День товстуна і товстушки, День числа Пі.

Читайте такожЦерковні свята у липні 2020: православний календар на місяцьУ США - День гамака, День спунерізму (несподіваного застереження або свідома гра слів), День щуролова, День цукерок фадж, у Польщі - Національний день відродження, Гамбії - День революції, в Свазіленді - День суспільства, в Азербайджані - День національної преси, у Таджикистані - День державної мови.

Пам'ятні дати 22 липня, річниці та події

В цей день в 1894 році в 8 годин ранку в Парижі почалися перші в історії автомобільні гонки. Їх ініціював головний редактор паризької газети «La Petite Journal» П'єр Жиффар. Учасникам належало пройти на своїх авто маршрут Париж-Руан за 12 годин. 39 автомобілів були оснащені двигунами внутрішнього згоряння, 28 - «паровими». Ще 25 пристроїв потрапили в номінацію «інші системи». Після відбіркових «заїздів» до старту допустили 28 автомобілів - 14 з бензиновими і 7 - з паровими двигунами. До фінішу дійшли лише 17 машин. Найбільшу швидкість - більше 22 км/год - розвинув 20-сильний паромобиль маркіза Альбера Де Діона. Однак перший приз за рішенням журі був розділений між двома бензиновими машинами марок Peugeot і Panhard-Levassor. Їх визнали найбільш надійними в експлуатації.

Відео дня

22 липня 1930 року Колхозцентр СРСР встановив оцінку і оплату праці в колгоспах не в грошах, а в трудоднях.

У 1946 році в Нью-Йорку завершилася Міжнародна конференція охорони здоров'я, на якій був прийнятий статут Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Він набув чинності 7 квітня 1948 року.

У 1986 році В цей день палата громад британського парламенту проголосувала за скасування тілесних покарань в державних школах.

У 2010 році в Аргентині набув чинності закон про одностатеві шлюби / www.wien.info

У 2010 році в Аргентині набув чинності закон про одностатеві шлюби.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 22 липня вшановує пам'ять святих мучеників Кирила і Панкратія. У народі цей день назвали Панкратій Ягідник - починався збір чорниці. Вважалося, що чорниця володіє чудодійними властивостями. Сучасна медицина цей факт підтверджує. Відомо, що чорниця корисна людям з поганим зором, допомагає впоратися з втомою очей, ревматизм, хвороби шлунково-кишкового тракту. У цей день наші предки збирали перші огірки з городу. Також вважалося, що найперший огірок господиня повинна була зірвати потай від усіх і закопати в темному куточку городу, щоб, згідно приймете, наступний рік був багатим на врожай. Якщо ж проігнорувати цей обряд, нібито овоча не вистачить на зиму.

Читайте такожУспіння Пресвятої Богородиці: дата свята, історіяЩо сьогодні не можна робити

Не слід ходити на сінокіс.

Прикмети на 22 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- багато чорниці вродило - зима буде морозною;

- чорниця ще не дозріла - буде холодна осінь.

22 липня іменини

Іменини у Олександра, Кирила, Феодора, Андрія і Михайла.