Ілюстрація / REUTERS

Яке свято 23 липня 2020

У цей день світ відзначає Всесвітній день китів і дельфінів і Міжнародний день бла-бла-бла.

У США - День стажиста, День хот-дога з соусом чилі, День ванільного морозива, День прекрасної бабусі, в Індонезії - День дітей, в Омані - День відродження, в Єгипті - Річниця революції, в Папуа-Новій Гвінеї - День поминання.

Пам'ятні дати 23 липня, річниці та події

23 липня 1903 року була створена компанія Ford Motor Company / Ford

23 липня 1903 року була створена компанія Ford Motor Company, заснована Генрі Фордом після отримання на її розвиток 28 тисяч доларів від п'яти інвесторів. Ця корпорація отримала популярність як перша у світі, яка застосувала класичний автоскладальний конвеєр. Через місяць після утворення вона випустила в продаж свій перший автомобіль, в його рекламі мовилося: «найдосконаліша машина на ринку, яку в змозі водити навіть 15-річний хлопчик». Авто купив доктор Пфеннинг з Чикаго. А протягом першого року існування компанія виробила 1700 авто, побивши всі рекорди.

Відео дня

Читайте такожКалендар весіль на серпень 2020: як зверни ідеальну датуВ цей день в 2000 році був відкритий супутник найбільшої планети Сонячної системи - Юпітера. Це найменший за розмірами супутник з усіх відомих, його діаметр становить 4,8 км. Його «помітили» астрономи університету Арізони, їх відкриття підтверджено обсерваторією Массачусетсу.

У 2002 році вчені отримали підтвердження однієї з найбільш загадкових легенд - про існування морських чудовиськ. На острові Тасманія на берег викинуло гігантського кальмара. Він важив чверть тонни, а довжина його щупалець перевищувала 15 метрів.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 23 липня вшановує пам'ять Антонія Печерського, якого називають Громовержцем. Насамперед Антоній відомий тим, що заснував Києво-Печерську лавру. У Антонія був дар чудотворення, він зціляв хворих і міг передбачати майбутнє. Його мощі так і не знайдені.

Що сьогодні не можна робити

фото Марина Григоренко

Не варто підмітати в хаті і прибирати на подвір'я. Також ходіть до водойм.

Прикмети на 23 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- жаби по березі стрибають – бути гарній погоді;

- гримить грім - риба буде добре ловитися.

23 липня іменини

Іменини у Антонія, Олександра, Данила, Леонтія і Петра.