У цей день світ відзначає День народження гамбургера / zen.yandex.ru

Яке свято 27 липня 2020

У цей день світ відзначає День п'яти випадкових зустрічей і День народження гамбургера.

У Фінляндії - День соні, у США - День перемир'я ветеранів Корейської війни, День шотландського віскі, День прогулянки з домашніми рослинами, День крем-брюле, День ходьби на ходулях, День подяки волинці, у В'єтнамі - День пам'яті жертв на Острові Саба - Карнавальний понеділок, у Пуерто-Ріко - День Хосе Сельсо Барбоси, на Філіппінах - День Церкви Христа.

Пам'ятні дати 27 липня, річниці та події

Читайте такожКалендар весіль на серпень 2020: як зверни ідеальну дату27 липня 1900 року американський гастроном Луї Лессінг у Нью-Хейвені вперше продав гамбургер, «короля» світового фаст-фуду - біфштекс між двома круглими булочками, з соусом і листком салату. Популярність гамбургерів стартувала в 1904 році на Всесвітній виставці в Сент-Луїсі. Однак ще протягом 30 років американці продовжували віддавати перевагу хот-догам, смаженим курчатам та італійської піци. На початку 1930-х настав зоряний час бургерів, коли канзасець Уолтер Андерсон заснував першу мережу закусочних White Castle Hamburger, в меню яких входили гамбургери як основне блюдо. Остаточного успіху цього фаст-фуду сприяла мережа кафе Wimpy Grills, яка наділила гамбургери двома головними перевагами, які стали золотим правилом підприємств швидкого харчування: гамбургери почали продавати за дуже низькими цінами, а також була застосована технологія потокового приготування, що дозволяло витрачати на обслуговування відвідувача кілька хвилин. Історія самого успішного бізнесу на гамбургерах почалася в 1948 році, коли в каліфорнійському місті Сан-Бернардіно зустрілися брати Макдональд і Рей Крок, винахідник машини для змішування молочних коктейлів. В результаті був створений mcdonald's, мережа якого почала зростати шаленими темпами завдяки введеної керівництвом компанії системі франчайзингу.

Відео дня

У 1965 році американський президент Ліндон Бейнс Джонсон підписав закон, що вимагає від виробників сигарет друкувати на всіх пачках попередження про шкоду куріння для здоров'я.

У 2002 році сталася трагедія у Львові, найбільша в історії світових авіашоу. В результаті падіння літака Су-27 у натовп глядачів на Скнилівському летовищі загинуло 77 людей, серед них - 28 дітей. Постраждали близько 250 осіб. 6 вересня 2002 року були опубліковані результати розслідування комісії Міністерства оборони України. В якості основної причини трагедії було названо «відхилення екіпажу від польотного завдання і помилка в пілотуванні Су-27». Ніхто з обвинувачених своєї провини у трагедії не визнав. У 2008 році апеляційний суд виніс виправдувальний вирок чотирьом колишнім генералам ЗС України. Всі обвинувачені були визнані невинними.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 27 липня вшановує пам'ять апостола Акіли / ua.depositphotos.com

Православна церква 27 липня вшановує пам'ять апостола Акіли. Інші назви свята: «Дозори», «Кочанник». Річ у тому, що з 27 липня починали згущуватися качани капусти. Також вважалося, що це день Стефана Чудотворця. 27 липня можна сміливо вирушати в далеку поїздку – вона буде вдалою.

Що сьогодні не можна робити

При грозі не виходьте з дому – може вдарити блискавка. А якщо поле зустрінете тварин, дітей або птахів, остерігайтеся. Вважається, що це може бути нечисть, яка спеціально перетворюється в інших істот, щоб напакостити.

Прикмети на 27 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- листя починають червоніти на деревах - буде хороший врожай грибів;

- яскраво-червоне сонце на заході - очікуються опади;

- сухий день – осінь буде теплою;

- дощить - ще сім днів будуть зливи.

27 липня іменини

Іменини у Степана, Онисима, Петра, Миколи та Івана.