День Конституції України 2020 відзначається 28 червня / фото УНІАН

День Конституції України є одним із головних державних свят нашої країни. І це єдине державне свято, що закріплене в самій Конституції.

Щороку День Конституції в Україні відзначається 28 червня, оскільки в цей день 1996 року Верховна Рада ухвалила основний закон країни - Конституцію.

День Конституції – історія свята

Головний закон держави був прийнятий на п'ятому році нашої незалежності, а до цього використовувалася конституція Української радянської соціалістичної республіки.

Відео дня

За прийняття Конституції проголосувало 315 народних депутатів, а обговорення документа тривало безперервно 23 години. Документ був проголосований в ніч на 28 червня.

Читайте такожЗ Днем Конституції України: найкращі привітання у віршах, прозі та листівках

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Варто зазначити, що Україна стала останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію.

Міжнародне співтовариство вітало прийняття Конституції України і визнало її однією з найдемократичніших у світі.

День Конституції 2020

За законом, якщо День Конституції припадає на вихідний день (суботу або неділю), то він автоматично переноситься на наступний понеділок.

Оскільки День Конституції України 2020 року потрапив на неділю, то понеділок, 29 червня, став офіційним вихідним. Таким чином, українці в цьому році мають довгі триденні вихідні.

фото ua.depositphotos.com

Поздоровлення з Днем Конституції

Вітаю з Днем Конституції України. Бажаю жити по душі, але без обмежень на право вибору, свободи слова і благородного вчинку. Нехай у країні буде порядок, а на душі - спокій і радість.

***

З Днем Конституції України. Бажаю миру і процвітання країні, в якій ти почуватимеш себе впевненою, затребуваною, самореалізованою, повноправною і щасливою людиною і громадянином!

***

З Днем Конституції України, роки й роки тому наша країна повстала з попелу і знову стала вільною. Зазначимо ж це свято сьогодні, вшануємо Конституцію, що була написана українцями для українців. Нехай полум'я гордості за нашу державу яскраво сяє в серці кожного, освячуючи нам шлях у світле майбутнє.

Читайте такожДень Конституції України: коли та як святкуватимемо, історія та цікаві факти

***

Щиро вітаю Вас з визначним святом – Днем Конституції України! Бажаю успіхів і плідної праці на благо українського народу. Нехай це свято додасть Вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини.

***

Вітаю з загальнодержавним святом – 28 червня Днем Конституції України! Від щирого серця зичу міцного здоров'я, бадьорості духа та впевненості у безхмарне конституційне майбутнє нашої спільної держави. Будьмо разом у процесі побудови демократичного громадянського суспільства. Слава Україні!

***

Від усієї душі вітаю вас з Днем Конституції України. У 1996 році українські громадяни отримали Основний закон, який гарантував їм права та свободи, наблизив Україну до країн з розвинутою демократією та остаточно закріпив незалежність нової європейської держави. Тож давайте разом формувати вільне, справедливе, солідарне суспільство, потужну та заможну державу, що побудована на основах європейської демократії. З Днем Конституції!