День перекладача 2021 / depositphotos.com

Регулярно свято відзначають з 1991 року. Його заснувала Міжнародна федерація перекладачів. Мета події - об'єднати всіх тих людей, які вибрали для себе таку складну професію, дозволити їм просувати її в маси і обмінюватися досвідом.

Сьогодні також відзначається День усиновлення в Україні.

Всесвітній день перекладача - історія і традиції свята

Як ми вже сказали, свято було засновано Міжнародною федерацією перекладачів (FIT) в 1991 році. Заснована вона була в 1953 році і на даний момент об'єднує більше 100 асоціацій перекладачів по всьому світу. На жаль, представників від України в списку учасників немає. Натомість у нашій країні з 1999 року діє Всеукраїнська громадська організація "Асоціація перекладачів України".

Відео дня

Щорічно в цей день по всій Україні проводять різні семінари та конференції, де професіонали-лінгвісти обмінюються досвідом, знайомляться з колегами і працюють над розвитком галузі. В даний час це особливо актуально, так як знання мов, як мінімум англійської, вважається не привілеєм, а нормою.

День перекладача - привітання у віршах, прозі та листівках

Професія перекладача є дуже важливою. Адже саме ви дозволяєте людям з різних країн та континентів порозумітися, прочитати дітям казки різних народів світу. Саме за вашою допомогою відбуваються угоди між президентами різних країн. Тому дуже складно переоцінити вашу працю. З професійним святом!

Оригінальні привітання зі святом / bipbap.ru

Вітаю з Міжнародним днем перекладача! Бажаю все більше пізнавати тонкощі іноземних мов, розвивати свій талант, бути конкурентоспроможним і найпродуктивнішим у своїй сфері! Нехай робота приносить колосальне задоволення, гідний дохід і маленькі клопоти.

***

Вітаю із Міжнародним днем перекладача. Бажаю бути першим помічником у дипломатів і високопоставлених людей, бажаю спритно розкривати шпигунів і недоброзичливців, з легкістю перекладати навіть найхитромудріші слова і неодмінно добиватися високого успіху, високого звання. Бажаю великих подорожей, яскравих поїздок, цікавих людей, кохання та натхнення у твоєму житті.

День перекладача 2022 / листівки УНІАН

Вітаю з Міжнародним днем перекладача. Побажаю легкої і успішної роботи, високого професіоналізму в справі, міцного здоров'я і моральних сил, спокою, поваги оточуючих людей, любові близьких і простого людського щастя.

***

Вітаю із Міжнародним днем перекладача. Бажаю завжди бути в курсі важливих справ, бажаю ніколи не помилятися ні словом, ні вибором, ні вчинком. Нехай буде успіх у роботі та радість у душі.

Як привітати з Днем перекладача / bipbap.ru

Вітаю з Міжнародним днем перекладача. Такі люди, як ти допомагають налагоджувати контакт між людьми всього світу. Бажаю, щоб твій талант і професіоналізм завжди залишався в пошані. Бажаю бути затребуваним фахівцем і просто щасливою людиною. Успіхів, захоплюючих подорожей і нових відкриттів у власному житті!

***

Бажаю мови всі знати, щоб зручно розмовляти, розуміти та допомагати людям спілкуватися. Нехай не буде мовних бар'єрів, а якщо й зустрінуться, то подолати їх легко. У роботі успіхів, у вивченні прогресу та всього найкращого. З днем перекладача!

Щирі привітання зі святом / листівки УНІАН

Вітаю з Міжнародним днем перекладача. Бажаю все розуміти в цьому світі і, щоб тебе всі розуміли, як треба. Успіхів у роботі без скрутних слів, удачі на кожному шляху до великих мрій, перемог і щастя.

***

Вітаю із Міжнародним днем перекладача. Бажаю, щоб завжди була не тільки високооплачувана, а й дуже цікава робота, бажаю, щоб робити переклади тобі було так само легко, як павуку плести павутину, як поліглоту гортати словники. Успіхів та достатку, подорожей та перемог, величезних сил та море задоволень у житті.

Що побажати на День перекладача / листівки УНІАН

З Днем перекладача! Нехай не буде бар'єрів між мовами, щоб розуміли ми завжди один одного, щоб допомагали і отримували задоволення від спілкування, від сказаних слів і від душевних розмов. Вітаю!

Вас також можуть зацікавити новини: