У цей день світ відзначає День народження Гаррі Поттера / Скріншот з фільму

Яке свято 31 липня 2020

У цей день світ відзначає День народження Гаррі Поттера, День згадування улюблених книжок, Міжнародний день системного адміністратора (День сисадміна), Міжнародний день африканської жінки, Всесвітній день рейнджера, Свято жертвоприношення (Курбан-Байрам).

Читайте такожСвята в серпні: вихідні та святкові дні (календар)В Україні - День системного адміністратора, в США - День гавайського прапора, День розмови в ліфті, День малинового пирога, День собаки змішаної породи, День авокадо, День незвичайних інструментів, Фестиваль повітряних куль, в Малайзії - День воїнів, у Конго - День початку революції, в Польщі - День казначейства, в Індії - День пам'яті Удхама.

Пам'ятні дати 31 липня, річниці та події

В 1703 році англійський письменник і публіцист, автор роману «Робінзон Крузо» Даніель Дефо був прикутий до ганебного стовпа за злочин - «крамольний наклеп» - після публікації брошури політико-сатиричних памфлетів. Ганьба обернулася тріумфом – Дефо був закиданий квітами.

Відео дня

У 1751 році пожежа в Стокгольмі знищив понад тисячу будинків.

В 1837 році був закладений «Червоний корпус Київського університету / фото univ.kiev.ua

В 1837 році був закладений «Червоний корпус Київського університету.

В 1928 році вперше на заставці кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer» з'явився ричить лев. Цар звірів дебютував у першому звуковому фільмі студії «Білі тіні південних морів». Цікаво, що левиний рик був самим довгим звуком у фільмі, так як в ньому виголосили лише одне слово - «привіт».

31 липня 1946 року Данія, Норвегія і Швеція заснували авіакомпанію «SAS».

Читайте такожКалендар весіль на серпень 2020: як зверни ідеальну датуВ 1961 році до Ізраїлю прибув мільйонний іммігрант.

У 1965 році у Великобританії була введена заборона на рекламу сигарет на телебаченні.

31 липня 1994 року в італійському Сестрієрі легендарний український спортсмен Сергій Бубка вперше в історії стрибнув у висоту з жердиною-6 м 14 см. Це був 35-й за рахунком світовий рекорд 30-річного легкоатлета. У 1983 році в 19 років на чемпіонаті світу в Гельсінкі він виграв свою першу золоту медаль. А за фантастичний рекорд – 6 м 14 см - Сергій Бубка отримав в якості призу червоний автомобіль «Феррарі» вартістю 120 тисяч доларів.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 31 липня вшановує пам'ять мученика Еміліана. Інші назви свята: «Омелян», «Ємельянів день», «Горобині ночі». У народі В цей день зазвичай приступали до заготівлі про запас всіляких варення і солінь. Обов'язково топили бані, парили віники з трав і квітів, змивали страдну втому.

Що сьогодні не можна робити

Не можна в цей день входити в баню з натільним хрестом. Банник - дух лазні - може прогніватися і задушити.

Прикмети на 31 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- жарко - перший зимовий місяць буде холодною;

- пожовкли верхівки беріз - осінь буде ранньою;

- шишки на ялинці тільки нагорі - морози скоро прийдуть;

- дощ - осінь буде сира.

31 липня іменини

Іменини у Мирона, Афанасія, Степана, Кузьми та Івана.