У цей день світ відзначає Міжнародний день торта / delo-vcusa.ru

Яке свято 20 липня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день торта, День ходіння по бордюрах, Міжнародний день шахів, Всесвітній день стрибка.

Читайте такожІменини в серпні 2020 - як правильно вибрати ім'я дитиніВ США - День вилазки зі своєї буди, День льодяників на паличці, День печива з передбаченням, День Місяця, День потворних вантажівок, в Аргентині, Бразилії, Еквадорі, Уругваї - День одного, в Японії - День моря, в Коста-Ріці - День інженера, в Ботсвані - День президента, в Мексиці - Фольклорний фестиваль «Гелагеца» («Понеділок на пагорбі»), в ЦАР – День посадки дерев, в Болгарії – Ільїн день, в Гондурасі – День Лемпіри, в Колумбії – День незалежності, у Киргизстані – День Національної гвардії, у Норвегії – День народження кронпринца, в Україні - День шахів.

Пам'ятні дати 20 липня, річниці та події

У 1534 році у Великобританії було засновано перше в світі видавництво.

Відео дня

У 1877 році у Франції був винайдений праксиноскоп (попередник кінопроектора) і створено перший у світі мультфільм.

У 1917 році була зареєстрована компанія «Bayerische Motorenwerke» або BMW, яка об'єднала «Rapp Motoren-werke» і «Gustav Otto Flugmaschinenfabrik». Спочатку BMW випускала авіаційні мотори. Тому емблема компанії - обертається гвинт літака.

У 1924 році В Парижі була заснована Міжнародна шахова федерація - FIDE. Саме тому 20 липня відзначається як Міжнародний день шахів.

Босфор / REUTERS

У 1936 році конвенція, підписана в Монтре, віддала під юрисдикцію Туреччини протоки Дарданелли і Босфор.

Читайте такожВихідні у серпні 2020: коли та скільки будемо відпочивати (календар)В 1940 році американський музичний журнал «Billboard» опублікував перший список найпопулярніших пісень.

У 1960 році вперше в історії главою уряду була обрана жінка: прем'єр-міністром Шрі-Ланки стала Сірімаво Бандаранаіке.

В цей день в 1969 році американський «Аполлон-11» здійснив першу в історії пілотовану посадку на Місяць. Модуль здійснив посадку до Моря Спокою о 20-й годині 17 хвилин за Гринвічем.

У 2005 році в Канаді на загальнонаціональному рівні набув чинності закон про одностатеві шлюби.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 20 липня вшановує пам'ять преподобної Єфросинії / фото УНІАН

Православна церква 20 липня вшановує пам'ять преподобної Єфросинії, відомої як Авдотья або Євдокія. Зазвичай на Євдокію починаються сильні дощі. Тому в народі день назвали Авдотья Сеногнійка. Селяни готували серпи до жнив, точили коси. Якщо 20 липня окур будинок димом дубового листя, то в ньому ніколи не буде пожежі.

Що сьогодні не можна робити

Не варто засмучуватися з будь-якого приводу, день - для веселощів.

Прикмети на 20 липня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- бджоли злі на Євдокію – буде посуха;

- дощ - ще 7 тижнів з різною періодичністю будуть йти дощі.

20 липня іменини

Іменини Германа, Сергія, Євдокії, Єфросинії, Фоми і Павла.