Коли День шахтаря в Україні - дата і привітання / ua.depositphotos.com

День шахтаря - професійне свято всіх, хто з ризиком для життя тяжко працює у шахтах. Свято було започатковане в Україні в 1993 році, щоб підтримати працівників вугільної промисловості. З того моменту відзначається щорічно в останню неділю серпня, в 2022-му році свято випадає на 28 серпня.

УНІАН розповість, як святкують день шахтаря в Україні і як найкраще привітати працівників шахти.

У чому полягає робота шахтаря - особливості професії

Шахтарі в усьому світі добувають вугілля, нікель, мідно-цинкові руди, золото, алмази. Їх професію порівнюють з військовою галуззю - шахтарі потрібні тільки там, де є необхідні державі ресурси, які потрібно добувати. Також ця професія вимагає неабиякого терпіння, відваги і стійкості духу. Тому якщо людину не лякають важкі умови роботи і вона готова щодня стикатися з небезпекою, працюючи під землею, то вона може сміливо вибирати дану професію.

Відео дня

У свої кращі часи вуглепром України видавав 218 млн.тонн "чорного золота" на рік. Зараз ситуація досить плачевна - багато підприємств збанкрутували і закрилися, а професія досі вважається однією з найбільш шкідливих, небезпечних і важких. У нашій країні шахтарів вітають почесними грамотами, влаштовують тематичні заходи і вимовляють теплі слова підтримки.

Привітання зі святом в прозі, віршах і листівках

Вітаю із днем шахтаря! Бажаю всім працівникам цієї важкої праці чудового здоров'я, терпіння, уважності, безпеки, надійності та впевненості. Будьте щасливі, прагнете своїх мрій і досягайте бажаного. Добра вам та успіху!

Вітання з днем шахтаря / depositphotos.com

З днем шахтаря! Бажаю міцного здоров'я, моральних сил, відваги серця та оптимізму душі. Нехай твоя шахтарська праця оцінюється по достоїнству, нехай твоє старання і завзятість завжди ведуть тебе до успіху. Бажаю благополучних робочих змін, удачі в житті і щастя в родині!

***

Вітаю з професійним святом - із днем шахтаря! Бажаю, щоб стійкість і сила ніколи вас не залишали, щоб ваші міцні руки не знали втоми, щоб кількість спусків дорівнювала кількості підйомів. Щоб невичерпні були надра, а шахта виконувала план. Богатирського здоров'я, шахтарської удачі та мирного неба!

День шахтаря 2022 - листівки / depositphotos.com

Щиро вітаю з професійним святом, днем шахтаря! Від щирого серця бажаю здоров'я, удачі у всіх починаннях, щастя в особистому житті. Нехай кожна мить буде радувати і надихати, нехай всі близькі підтримують і допомагають, нехай успіх супроводжує всіх починань.

***

Сьогодні свято у сміливих людей, які виконують небезпечну роботу. Сьогодні день шахтаря. Бажаємо вам легких спусків і підйомів, будьте завжди гранично обережні і терплячі! Щастя вам, міцного здоров'я, успіхів, здійснення всіх планів. Дякуємо за тепло та світло, які завдяки вашій праці є у наших будинках!

Як привітати з днем шахтаря / depositphotos.com

Вітаю з днем шахтаря. Нехай буде цінний працю ваш на всій Землі. Дай Бог вам терпіння і міцного здоров'я. Нехай ангел-хранитель піклується про вас. Нехай в житті будуть щастя, любов, повага, удача і благополуччя.

***

Із днем шахтаря! Слава чесній шахтарській праці! Від душі бажаю міцного здоров'я, міцних нервів, міцного характеру та міцних сил для бравої роботи, чудового життя та щасливого кохання. Миру, благополуччя, достатку та удачі!

Вітання з професійним святом / depositphotos.com

Вітаємо з днем шахтаря. Спокійних вам трудових буднів, надійних товаришів по роботі, терпіння, відваги, міцного здоров'я і неймовірної удачі. Нехай Ангел-Хранитель знаходиться поруч кожну хвилину.

Вас також можуть зацікавити новини: