Китайський Новий Рік 2022 / фото REUTERS

Свято в Китаї відзначають не менше 15 днів. Дата початку і кінця року визначається за місячним календарем. Китайці зустрічатимуть не 2022 рік, як решта світу, а 4720-ий. Символом року по східному гороскопу стане Тигр.

Новий рік - довгоочікуване і важливе свято не тільки для українців, але і для китайців, у них існує власна новорічна міфологія, а Китайський Новий рік широко відомий у всьому світі. Новорічні тварини - символи Піднебесної також отримали світову славу.

Красиві вітання з Китайським Новим роком зібрані на УНІАН.

Відео дня

Китайський Новий Рік 2022 - коли починається і закінчується

Китайський Новий рік починається в дату другого молодика після дня зимового сонцестояння (21 грудня). У 2022 році Новий рік в Китаї почнеться 1 лютого, а закінчиться 21 січня 2023 року. Символом року стане Чорний або Синій Водяний Тигр. За українським часом святкування розпочнеться о 23:00 31 січня.

Китайський Новий рік традиції / фото REUTERS

Китайський Новий рік – традиції і звичаї

За китайською міфологією, в Новий рік в усі будинки приходить чудовисько Нянь, яке з'їдає урожай, худобу і навіть дітей. Від монстра може захистити червоний колір, тому китайці всюди розвішують червоні ліхтарики і візерунки з червоного паперу. Також до Нового року проводять генеральне прибирання

Читайте такожВихідні в січні: перелік святкових днів у цьому місяціКитайці відзначають зміну року з великим розмахом і в сімейному колі. До цього свята всі люди обов'язково приїжджають додому до рідних, навіть якщо вони живуть далеко. На святковий стіл подають страви з м'яса і птиці, а також пельмені. У Новий рік китайці замість подарунків дарують один одному гроші в червоних конвертах.

У Китаї Новий рік відзначають мінімум 15 днів. В інші дні свята прийнято приходити в гості до друзів і сусідів і обмінюватися парними предметами. Наприклад, гостям можна принести два мандарини.

Ще одна яскрава традиція Нового року – костюмовані маскаради. Китайці вбираються в костюми різних тварин і міфічних істот, і влаштовують шоу. Ці барвисті виступи приваблюють в Китай туристів з усього світу.

Вас також можуть зацікавити новини: