Яке свято 29 липня / фото ua.depositphotos.com

Християни відзначають церковне свято 29 липня на честь священномученика Афіногена і десяти його учнів, які померли за віру. З цього дня спека починає спадати, а ночі стають прохолоднішими. Птахи замовкають, а комахи менше жалять. 

Наші предки вірили, що 29 липня по лісі гуляє лісовий дух, який може нашкодити людині або затягнути її в гущавину. Тому ліс сьогодні намагалися не відвідувати. До Фігеєвого дня потрібно обов'язково почати сінокіс, якщо ви ще цього не зробили, інакше сіно швидко зіпсується.

У цей день вважалося дуже доброю прикметою знайти налитий колос з великою кількістю великих зерен. Людині, яка знайшла такий колос, буде щастити у всьому. Щасливий колос клали в кишеню або за пазуху, і всюди носили з собою.

Відео дня

У ці дні практично всі жителі сіл працювали в полі. А ввечері збиралися, співали пісні, розповідали цікаві життєві історії.

Що не можна робити 29 липня

  1. У цей день не можна ходити в ліс, щоб не накликати на себе біду. Також не можна рубати дрова, полювати, збирати ягоди і гриби, кричати і співати поруч з лісом, щоб не піднімати зайвого шуму.
  2. Невдалий день для стрижки. Якщо постригти волосся сьогодні, то вони відростуть нездоровими і неслухняними.

Прикмети погоди 29 липня

  • Жовті хмари на заході - до дощу на наступний день.
  • Дощ в цей день є поганою прикметою і передвісником неврожаю.
  • Роса на траві до полудня не випарувалася - до сильної спеки.
  • Якщо 29 липня стоїть сильний туман, то восени буде багато грибів.
  • Птахи продовжують співати - до пізньої осені.
  • Якщо у моркви бадилля лягла на землю, то скоро буде злива.

Вас також можуть зацікавити новини: