Яке сьогодні свято 15 березня / фото Pixabay

Православна церква України 15 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Агапія та з ним ще 7 мучеників. За старим стилем у свято сьогодні вшановують єпископа Феодота, відомого перекладача та переписувача Біблії. День Феодота з давніх-давен вважається вдалим для навчання та навчання чогось нового.

Українці цього дня чекали на потепління та дощову погоду. Річки та озера в середині березня часто розливались, через що дороги ставали не проїзними. У це народне свято не виїжджали в далеку дорогу, боячись загрузнути.

День присвячували огляду возів та змащуванню коліс, підковували коней. Люди вірили, що якщо оглянути транспорт перед тим, як їздити ним, то в дорозі завжди буде удача. Для легкої дороги цієї дати об'їжджали село на возі.

Відео дня

Народне свято 15 березня вважається вдалим для роботи в саду та городі. Усі посаджені рослини обов'язково приживуться і дадуть багатий урожай. Жінки висаджували розсаду, а чоловіки перекопували ділянку. За давньою традицією обов'язки кожного члена сім'ї залежали від старшинства. Старший син орав землю, батько сіяв, а молодші сини боронили.

У свято 15 березня для міцного здоров'я потрібно скуштувати кашу з медом. Така страва принесе успіх.

15 березня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Риби. Іменинники цього дня за характером практичні, приземлені, роботящі. Головною цінністю у житті для них є сім'я. Народжені 15 березня люди творчі та талановиті, але досягти успіху їм заважає невпевненість у собі та страх невдачі.

15 березня свято Україна / фото Kati, Pixabay

Що не можна робити 15 березня

День вважається нещасливим і складним для подорожей і далеких поїздок. Якщо є можливість - краще перенести поїздку на інший день.

15 березня вважається не дуже вдалим днем для торгів і продажів. Не варто здійснювати великі грошові угоди сьогодні.

Прикмети погоди 15 березня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Ясний і теплий полудень в цей день віщує багатий урожай пшениці.
  • Якщо в день Феодота мороз, то дерева зацвітуть пізно.
  • Дятли часто стукають по деревах - до поліпшення погоди.
  • Якщо дме сильний вітер, то залишок березня буде вітряним.
  • Мороз або сніг в цей день означають, що трави і квітів ще довго не буде.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: