Великдень в мультиварці рецепт / фото ua.depositphotos.com

Зовсім скоро християни відсвяткують Великдень, а на святкових столах стоятимуть красиві і рум'яні паски. Багато людей не мають духовки і не печуть паски на свято, або купують їх в магазині. Однак відмовлятися від домашньої випічки необов'язково, якщо у вас є мультиварка. Така випічка буде повітряною і ніжною, як і класичні паски.

Паска в мультиварці на сухих дріжджах

  • Молоко - 250 мл.
  • Цукор - 150 г.
  • Щіпка солі.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Дріжджі сухі - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Ізюм - 100 г.
  • Лимони - 1 шт.
  • Борошно - 600 г.

Читайте такожАпетитний крафін: як приготувати оригінальну випічку на ВеликденьМолоко підігріти, додати ложку цукру, дріжджі і 250 г борошна. Залишити в теплому місці на півгодини. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки змішати з іншим цукром. 3 білки (один залишити на глазур) збити з сіллю до міцної піни. В опару додати жовтки з цукром, розм'якшене вершкове масло і збиті білки. Перемішати до повної однорідності. 

Потроху додавати борошно в тісто і замішувати. Тісто має бути м'яким і еластичним. Накрити його рушником і залишити підійматися на годину. Ізюм замочити в гарячій воді на 15 хвилин, потім просушити. Цедру одного лимона натерти на тертці. Додати в тісто родзинки і цедру, добре перемішати. Форму мультиварки змастити маслом. Викласти тісто і залишити на 10 хвилин. Включити спочатку мультиварку на 10 хвилин на режим "Підігрів", а потім режим "Випічка" на 1 годину 30 хвилин. Для глазурі білок збити з цукровою пудрою. Гарячу паску полити глазур'ю і залишити остигати.

Відео дня

Читайте також інші рецепти: