false

Відомий ресторатор Савва Лібкін приготував в прямому ефірі плов з ягняти з родзинками. Допомагали йому в цьому ведучий популярного бізнес-шоу Big Money Євген Черняк і винороб Роберт Гулієв.

"Хочете плов – розжарте казан і жир до максимальної температури, щоб з'явився білий димок. Так можна визначити, що масло готове", - розповів під час ефіру Савва Лібкін.

false

Між готуванням три бізнесмена згадували службу в армії, обговорювали як правильно пити алкоголь, розповіли, що таке казан і передали вітання в 17 країн світу.

Ефір проходив в одеському ресторані "Дача"

false

Рецепт

  • Склад на 6-7 порцій:
  • 1 кг рису Басматі
  • 300 гр ребер ягняти
  • 300 гр м'якоті задньої ноги
  • 300 г курдючного сала
  • 1,6 кг моркви
  • 4-5 середніх цибулин
  • 5-6 головок часнику
  • 100 гр родзинок
  • сіль, перець, зіра і барбарис за смаком

Спосіб приготування:

  1. Ребра ягняти ріжемо на шматочки приблизно по 70 грам з кісточкою. Ногу зачищаємо, відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо його кубиками.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, моркву - соломкою.
  3. Рис промиваємо. Курдючне сало нарізаємо кубиками.
  4. Ставимо на вогонь казан, закидаємо в нього сало і витоплюємо. Після чого виймаємо шкварки і добре прогріваємо жир. В гарячий жир закидаємо ребра ягняти, швидко обсмажуємо і виймаємо. На їх місце кладемо м'якоть, обсмажуємо на сильному вогні і виймаємо. Закидаємо в казан насіння зіри, щоб вони обжарились.
  5. Далі в казан закидаємо цибулю, злегка обсмажуємо і додаємо моркву. Обсмажуємо протягом двох хвилин помішуючи.
  6. Слідом додаємо м'ясо на кісточці і зменшуємо нагрівання. Наливаємо в казан холодну воду, додаємо барбарис і варимо на повільному вогні 30 хвилин.
  7. Додаємо промитий ізюм і рис. Доливаємо окропу стільки, щоб вода стояла на палець вище рису.
  8. Встромляємо в плов зачищені від верхньої шкірки цілі головки часнику. Не перемішуємо.
  9. Готуємо плов при мінімальному нагріві і залишаємо його накритим кришкою на 30 хвилин.