
Відомий ресторатор Савва Лібкін приготував в прямому ефірі плов з ягняти з родзинками. Допомагали йому в цьому ведучий популярного бізнес-шоу Big Money Євген Черняк і винороб Роберт Гулієв.
"Хочете плов – розжарте казан і жир до максимальної температури, щоб з'явився білий димок. Так можна визначити, що масло готове", - розповів під час ефіру Савва Лібкін.

Між готуванням три бізнесмена згадували службу в армії, обговорювали як правильно пити алкоголь, розповіли, що таке казан і передали вітання в 17 країн світу.
Ефір проходив в одеському ресторані "Дача"

Рецепт
- Склад на 6-7 порцій:
- 1 кг рису Басматі
- 300 гр ребер ягняти
- 300 гр м'якоті задньої ноги
- 300 г курдючного сала
- 1,6 кг моркви
- 4-5 середніх цибулин
- 5-6 головок часнику
- 100 гр родзинок
- сіль, перець, зіра і барбарис за смаком
Спосіб приготування:
- Ребра ягняти ріжемо на шматочки приблизно по 70 грам з кісточкою. Ногу зачищаємо, відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо його кубиками.
- Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, моркву - соломкою.
- Рис промиваємо. Курдючне сало нарізаємо кубиками.
- Ставимо на вогонь казан, закидаємо в нього сало і витоплюємо. Після чого виймаємо шкварки і добре прогріваємо жир. В гарячий жир закидаємо ребра ягняти, швидко обсмажуємо і виймаємо. На їх місце кладемо м'якоть, обсмажуємо на сильному вогні і виймаємо. Закидаємо в казан насіння зіри, щоб вони обжарились.
- Далі в казан закидаємо цибулю, злегка обсмажуємо і додаємо моркву. Обсмажуємо протягом двох хвилин помішуючи.
- Слідом додаємо м'ясо на кісточці і зменшуємо нагрівання. Наливаємо в казан холодну воду, додаємо барбарис і варимо на повільному вогні 30 хвилин.
- Додаємо промитий ізюм і рис. Доливаємо окропу стільки, щоб вода стояла на палець вище рису.
- Встромляємо в плов зачищені від верхньої шкірки цілі головки часнику. Не перемішуємо.
- Готуємо плов при мінімальному нагріві і залишаємо його накритим кришкою на 30 хвилин.