Молитва на Покров / фото ua.depositphotos.com

Покров Пресвятої Богородиці - це велике свято, яке відзначають православні віруючі 14 жовтня. Це свято пов'язане з легендою про порятунок жителів Константинополя від ворогів. За переказами, Богородиця з'явилася перед жителями міста і вкрила їх своїм покровом, після чого нападники не могли їх бачити. Традиція святкування була введена князем Андрієм Боголюбським.

Ікона Покрови Пресвятої Богородиці

Ікона Покрови Богородиці значення / фото Wikipedia
Ікона Покрови Богоматері / фото Wikipedia

Існує багато варіантів ікон Покрови Богородиці. Вони зображують Богоматір, що тримає в руках омофор (покров), часто в оточенні святих або жителів міста. Цей образ символізує заступництво Небес за людство.

Від чого захищає ікона Покрови Богородиці

Свята Богоматір чує всі прохання, які йдуть від чистого серця. Богородиця полегшує страждання людини і очищає душу. Ікона захищає від недуг і бід, допомагає впоратися зі зневірою і шкідливими помислами, дарує сімейне щастя. 

Відео дня

Перед іконою можна просити щастя для друзів, близьких і рідних. Звертатися до ікони можна в будь-який час дня. Повісити ікону будинку можна навпроти вхідних дверей або в східному кутку.

Іконі Покрови Діви Марії часто моляться самотні і овдовілі люди. Вони просять сімейного щастя і надійних відносин, міцного шлюбу. Ця ікона допомагає з'єднати серця.

Молитва іконі Покрови Богородиці

Молитва іконі Покрови Божої Матері / фото 112.ua

Пом'яни нас у твоїх молитвах, пані Діво Богородице, та не загинемо за множення гріхів наших, покрий нас від усякого зла і лютих напастей; на Тебе бо сподіваємося і, твого покриву свято вшановуємо, тебе величаємо.

***

О Пречистая Діво, Мати Господа Всевишніх сил, Неба і землі козацької Царице, Богохранимого стольного града Києва і всієї держави нашої України-Руси – Всемогутня Заступнице! Прийми всехвальні й подячні піснеспіви ці від нас, недостойних рабів Твоїх, і піднеси молитви наші до Престолу Бога і Сина Твого, щоби був милостивим до неправд наших і послав благодать Свою до тих, хто шанує Всечесне ім’я Твоє і з вірою та любов’ю вклоняється благовісній іконі Твоїй. О, Владичице Пресвятая, змилуйся над немічними людьми твоїми, позбав нас зневіри, відчаю, гніву, ворожнечі, недовір’я, заздрощів, наклепу, ненависті, марнославства і гордощів бісівських, а відтак зглянься на всіх нас милістю Твого заступництва. Підійми нас із глибини гріховної і просвіти сердечні очі наші, щоби бачити Спасіння. Будь милосердною і тут, і там: як на стороні земного буття, так і на Страшному Суді Сина Твого. Ти після Бога перша наша Надія і Заступниця всіх, хто прибігає до тебе з вірою. Збережи соборність землі нашої Україноруської, покрий нас Святим Твоїм Омофором від зазіхання злих нечистих сил та усякого супостата, нехай буде в країні нашій правда Господня, та хай збережуться в народі нашому святодідівська мова та звичаї. Бо молимося до Тебе Пречиста і Непорочна Діво як до Всемогутньої Заступниці та Винуватиці спасіння нашого і величаємо Святе та Величне ім’я Отця і Сина і Святого Духа в Троїці славимого і поклоняємого Бога, нині і повсякчас і навіки віків. Амінь.