Відомий одеський ресторатор Савва Лібкін дав майстер-клас з приготування плову з мідіями. Процес приготування проходив в одеському ресторані "Дача" (Французький бульвар, 85).

"Плов з мідіями - це смак Одеси в будь-якій точці світу. Я готую цю страву вже 30 років. І за стільки років зумів довести нюанси приготування майже до досконалості. У ній - моє розуміння одеського колориту і любов до рідного міста", - розповів УНІАН Савва Лібкін.

Рецепт для однієї порції (300 г), інгредієнти

Морква - 150 г

Цибуля ріпчаста - 150 г

Часник - за смаком

Вино Рислінг - 100 мл

Мідії в мушлі - 700 г

Рис Басматі - 100 г

Рибний бульйон - 200 г

Петрушка, зіра, рослинна олія, сіль, чорний перець.

Спосіб приготування плову з мідіями

Чистимо черепашки зовні, щоб не залишилося жодних наростів, видаляємо "борідку" і миємо. Кидаємо черепашки на суху розігріту сковороду на три хвилини. Мідії відкриваються, потім відокремлюємо м'ясо від раковини. Сік від мідій не виливаємо, а проціджуємо від піску, щоб потім додати в плов. Розігріваємо в казані рослинну олію. Додаємо в неї трохи зіри і обсмажуємо її, додаємо м'ясо мідій і так само злегка обсмажуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву соломкою, а часник тонкими кільцями. Додаємо овочі до мідій, вливаємо вино і випарюємо його. Додаємо перець, сіль, бульйон з мідій і заздалегідь приготовлений рибний бульйон. Додаємо рис, розрівнюємо його. Доводимо до готовності і залишаємо під кришкою без вогню ще на півгодини. Потім акуратно перемішуємо й подаємо.