Рецепт сирно-апельсинової паски / фото ua.depositphotos.com

Паска – один із головних атрибутів святкового столу на Великдень. Існує багато різних рецептів цього смаколика. Цікавий смак, зокрема, буде у паски, приготовленої з сиру із додаванням цедри апельсину.

Сирно-апельсинова паска

  • Борошно - 300 г
  • Сир (без грудочок) - 400 г
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Цукор - 220 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Апельсин (цедра) - 2 шт.
  • Сода - 1 ч. л. (без гірки)
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Родзинки - за смаком
  • Мигдаль - 120 г
  • Ванілін - за смаком
  • Для глазурі
  • Сік лимонний - 4 ч. л.
  • Цукрова пудра - 4 ст. л.

Вимити родзинки й залити окропом на 15 хвилин. Обсушити їх на рушнику. Горіхи трішки обсмажити і подрібнити на шматочки.

Масло кімнатної температури розтерти з цукром та ваніліном. Додати м'який сир і розтерти масу.

Відео дня

Читайте такожТрадиційна великодня паска: рецепт смачної святкової випічкиПо одному вбити яйця кімнатної температури, щоразу розмішувати до однорідності й гладкості.

Додати натерту на дрібній тертці цедру з двох апельсинів (тільки тонкий помаранчевий шар). Всипати родзинки та подрібнений мигдаль. Все ретельно перемішати.

Всипати соду й залити її соком лимона, перемішати, як пройде реакція.

Просіяне борошно всипати частинами і ретельно перемішувати. Тісто має вийти досить густим і липким. Викласти тісто в формочки, заповнюючи їх на 2/3 обсягу.

Відправити у розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин. Готовність перевіряти за допомогою дерев'яної зубочистки: проткнувши паску, вона повинна вийти сухою.

Для глазурі розтерти цукрову пудру з лимонним соком. Покрити нею паски та прикрасити на власний смак.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: