
Паска – один із головних атрибутів святкового столу на Великдень. Існує багато різних рецептів цього смаколика. Цікавий смак, зокрема, буде у паски, приготовленої з сиру із додаванням цедри апельсину.
Сирно-апельсинова паска
- Борошно - 300 г
- Сир (без грудочок) - 400 г
- Яйце куряче - 4 шт.
- Цукор - 220 г
- Масло вершкове - 100 г
- Апельсин (цедра) - 2 шт.
- Сода - 1 ч. л. (без гірки)
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Родзинки - за смаком
- Мигдаль - 120 г
- Ванілін - за смаком
- Для глазурі
- Сік лимонний - 4 ч. л.
- Цукрова пудра - 4 ст. л.
Вимити родзинки й залити окропом на 15 хвилин. Обсушити їх на рушнику. Горіхи трішки обсмажити і подрібнити на шматочки.
Масло кімнатної температури розтерти з цукром та ваніліном. Додати м'який сир і розтерти масу.
Читайте такожТрадиційна великодня паска: рецепт смачної святкової випічкиПо одному вбити яйця кімнатної температури, щоразу розмішувати до однорідності й гладкості.
Додати натерту на дрібній тертці цедру з двох апельсинів (тільки тонкий помаранчевий шар). Всипати родзинки та подрібнений мигдаль. Все ретельно перемішати.
Всипати соду й залити її соком лимона, перемішати, як пройде реакція.
Просіяне борошно всипати частинами і ретельно перемішувати. Тісто має вийти досить густим і липким. Викласти тісто в формочки, заповнюючи їх на 2/3 обсягу.
Відправити у розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин. Готовність перевіряти за допомогою дерев'яної зубочистки: проткнувши паску, вона повинна вийти сухою.
Для глазурі розтерти цукрову пудру з лимонним соком. Покрити нею паски та прикрасити на власний смак.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Меню на Великдень 2021: що приготувати на святковий стіл – ідеї страв
- Красиві крашанки на Великдень: прості й оригінальні способи фарбування яєць
- Салати на Великдень: рецепти найсмачніших закусок на святковий стіл
- Смачна сирна паска: як приготувати святковий смаколик
- Апетитний крафін: як приготувати оригінальну випічку на Великдень