Страви на Великдень 2021 рецепти / фото ua.depositphotos.com

2 травня православні християни відзначають Великдень - світле свято Воскресіння Христового. Цей день відомий не тільки радісним святкуванням, а й багатим столом. Великий піст до цієї дати вже закінчується, тому християнам після тривалих обмежень можна їсти і пити вдосталь. Щоб здивувати і приємно порадувати гостей, кулінари можуть приготувати на Великдень оригінальні святкові страви.

Фаршировані яйця з грибами

  • Печериці - 200 г.
  • Яйця - 8 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Зелена цибуля - 2 пера.

Яйця відварити до готовності. Гриби і цибулю дрібно нарізати, обсмажити на середньому вогні 8 хвилин. Подрібнити гриби з цибулею в блендері. Зелену цибулю дрібно порубати. Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток. Жовток розім'яти виделкою і змішати з грибною сумішшю, додати майонез, посолити. Яєчні білки заправити грибною начинкою і посипати зеленою цибулею. Залишити в холодильнику на 20 хвилин.

Салат з куркою "Пасхальне гніздо"

фото sekreti-domovodstva.ru
  • Куряче філе - 200 г.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Печериці - 4 шт
  • Яйця - 2 шт.
  • Огірки солоні - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 0.5 шт
  • Майонез - 4 ст. л.
  • Зелень, солодкий перець, варені яйця для прикраси.

Куряче філе, моркву і яйця відварити до готовності. Гриби з цибулею подрібнити і обсмажити на рослинній олії 8 хвилин. На велике блюдо посередині поставити склянку, і шарами викладати салат у формі кільця. Перший шар - нарізане куряче філе, потім натерта відварна морква, дрібно нарізані огірки, гриби з цибулею, сир і яйця. Кожен шар трохи змастити майонезом.

Зверху прикрасити салат фігурками з перцю і зеленню. Всередину кільця викласти зелень і крашанки або писанки.

Заливне з курки з горошком

  • Куряча грудка - 1 шт.
  • Вода - 5 склянок.
  • Морква - 1 шт.
  • Желатин - 2 ст.л. часник-2 зубч.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Консервований горошок за смаком.
  • Пучок кропу і петрушки.
  • 1,5-2 ст. ложка желатину
  • Перепелині яйця для прикраси.

Курку залити холодною водою, додати очищену моркву, часник і цибулину. Поставити на вогонь і варити годину після закипання. Знімати піну в процесі варіння. Додати лавровий лист, перець горошком і сіль. Бульйон кілька разів процідити. Моркву нарізати кружечками, а курку порвати на шматочки. 

Желатин розвести в склянці холодної води і залишити на 40 хвилин. Набряклий желатин додати в бульйон і нагріти на вогні, не доводячи до кипіння. Варену моркву, консервований зелений горошок і зелень розкласти по невеликих формах. Викласти у форми курку і залити бульйоном. Залишити на ніч для застигання.

Страви на Великдень з м'ясом / фото ua.depositphotos.com

Сирні кекси з начинкою

  • Сир - 200 г.
  • Цукор - 180 г.
  • Борошно - 200 г.
  • Масло вершкове - 150 г.
  • Яйце - 3 шт.
  • Цукор ванільний - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Яйця збивати блендером з цукром 3 хвилини. Сир протерти через сито. З'єднати сир, розм'якшене масло, ванільний цукор, розпушувач і яйця, перемішати. Поступово вмішувати борошно і перемішувати тісто. Форми для кексів змастити маслом. Наполовину заповнити тістом, зверху викласти столову ложку начинки (джем, повидло, згущене молоко, вишні і т.п.). На начинку викласти ще трохи тіста, щоб форма заповнилася на 3/4. У попередньо розігріту до 180°C духовку поставити кекси і запікати 25 хвилин.

Вам також може бути цікаво:

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram