Кадр з фільму "Додому" (EVGE) / Limelite

Українська стрічка – повнометражний дебют кримськотатарського режисера Нарімана Алієва "Додому" (EVGE) – виборола нагороду за найкращий фільм Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, картина розповідає історію кримського татарина Мустафи, двоє синів якого поїхали до Києва після анексії Криму.

Читайте такожРеальні прототипи героїв "Чорнобиля" від HBO поділилися враженнями від серіалу (відео)

Відео дня

Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно із мусульманськими традиціями.

Головні ролі у фільмі виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов, продюсер – Володимир Яценко, виробництво – кінокомпанія Limelite.

"Стрічку створено за підтримки уряду та Міністерства культури в рамках конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування, для створення та розповсюдження яких надається державна фінансова підтримка. На її виробництво було спрямовано 16 млн 45 тис. 440 грн бюджетних коштів, загальний бюджет фільму склав 20 млн 056 тис. 800 грн", - йдеться у повідомленні.

У Мінкультури також повідомили, що українська фестивальна прем'єра стрічки "Додому" відбудеться в межах міжнародної конкурсної програми 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Як повідомляв УНІАН, фільм українського режисера Олени Дем'яненко «Гуцулка Ксеня» отримав нагороду японського кінофестивалю Mt. Fuji -Atami Film Festival.