Фільми четвертої фази кіновсесвіту Marvel / Скріншот

Американська компанія Marvel на щорічному фестивалі Comic Con в Сан-Дієго 20 липня 2019 року розкрила секрети з приводу майбутньої четвертої фази свого кіновсесвіту.

Четверта кінофаза від Marvel включатиме загалом 10 проектів: 6 повнометражних фільмів і 4 серіали (один з них анімаційний). При цьому як у фільмах, так і в серіалах до своїх ролей повернуться багато акторів з попередніх фільмів.

Читайте також«Месники: Завершення»: Фізики пояснили наукову суть заключного фільму

Відео дня

Стартує четверта фаза Marvel довгоочікуваним сольним фільмом про Чорну вдову, де до ролі супергероїні-шпигунки Наташі Романової повернеться Скарлетт Йоханссон. Компанію їй на знімальному майданчику складуть Рейчел Вайс, Флоренс П'ю, Девід Харбор та інші. Вихід фільму «Чорна вдова» в прокат запланований на 1 травня 2020 року.

Наступним на черзі стане серіал про супергероя Сокола, якому в останніх Месниках був переданий щит Капітана Америки, і Зимового солдата. Головні ролі виконають Ентоні Макі та Себастіан Стен відповідно. Також до знімальної групи приєднається Даніель Брюль, який виконав роль антагоніста барона Гельмута Земо у фільмі «Перший месник. Протистояння». Випуск серіалу «Сокіл і Зимовий солдат» запланований на осінь 2020 року. Це буде перший серіал від Marvel, випущений на новому стрімінг-сервісі Disney+, запуск якого запланований на кінець 2019 року. Саме на ньому й будуть виходити всі майбутні серіальні проекти Marvel.

Крім того, на листопад 2020 року запланований вихід на великі екрани нового кінопродукту від кіновсесвіту – «Вічні», де головні ролі серед інших виконають Анджеліна Джолі, Сальма Хайек і Річард Медден. Це будуть абсолютно нові для кіновсесвіту Marvel персонажі, а події будуть пов'язані з космічними пригодами.

Ще одним абсолютно новим кінопроектом за коміксами Marvel стане картина «Шанг-Чі та легенда десяти кілець», яка вийде в прокат у лютому 2021 року. Фільм познайомить фанатів кіновсесвіту з супергероєм-майстром бойових мистецтв Шанг-Чі, роль якого виконає канадський актор Сіму Л'ю.

На весну 2021 у Disney+ запланований вихід серіалу «ВандаВіжн», з назви якого зрозуміло, що мова піде про персонажів Багряна відьма (Елізабет Олсен) і Віжн (Пол Беттані). Очікується, що мова у фільмі піде про події після фіналу Месників, незважаючи на те, що на той момент Віжн офіційно вважається мертвим.

У травні 2021 року на великі екрани випустять другий фільм про мага Доктора Стренджа «Доктор Стрендж: В мультивсесвіті божевілля», роль якого знову виконає британський актор Бенедикт Камбербетч. Також відомо, що у фільмі буде задіяний персонаж Багряної відьми у виконанні Елізабет Олсен. Творці вже оголосили, що готуються зняти незвично похмурий як для Marvel фільм.

Також на весну 2021 року на Disney+ запланований довгоочікуваний серіал «Локі» про зведеного брата Тора – одного з найулюбленіших персонажів фанатів кіновсесвіту Marvel. Роль бога обману та ілюзій, котрий у різний час був як лиходієм, так і супергероєм, знову виконає британський актор Том Хіддлстон. Очікується, що незважаючи на загибель Локі у «Війні нескінченності», мова піде про подальшу його долю після того, як у фіналі Месників у минулому йому вдалося втекти за допомогою Тессеракту.

На літо 2021 року на платформі Disney+ планується випуск анімаційного серіалу від Marvel «Що якщо...?», де персонажів мають озвучити чимало акторів, відомих за кінофільмами Marvel. Очікується, що в мультсеріалі представлять альтернативні версії подій з попередніх фільмів.

Восени 2021 року Disney+ також планує випустити серіал «Соколине око», де до ролі влучного стрільця Клінта Бартона повернеться Джеремі Реннер. Очікується, що фільм розповість про становлення його спадкоємиці Кейт Бішоп, а також п'ять років Бартона між подіями «Війни нескінченності» та «Фіналу», коли він перетворився на жорстокого месника Роніна.

Ну а завершить четверту фазу кіновсесвіту Marvel четверта частина Тора «Тор: Любов і грім». Ймовірно, мова у фільмі піде про події після фіналу Месників, і вже заявлена участь Кріса Хемсфорта в ролі Тора та Тесси Томпсон в ролі Валькірії. Також до ролі доктора Джейн Фостер повернеться Наталі Портман, яка, не рахуючи флешбеків у фіналі Месників, повноцінно з'являлася в цій ролі у другій частині Тора 2013 року випуску. Режисером фільму стане Тайка Вайтіті, який зняв третю частину Тора «Рагнарок».

Ще одним сюрпризом від Marvel став фільм «Блейд» з Махершала Алі в головній ролі. Втім, жодних інших подробиць з приводу фільму про напівлюдину-напіввампіра, що бореться з нечистю, поки невідомо – ні режисера, ні дати виходу поки не оголошували.

Зазначимо, попередні три фази киновсесвіту Marvel включали 23 фільми, починаючи з «Залізної людини» 2008 року. Третя фаза Marvel складалася з 11 фільмів, випущених з травня 2016 року по липень 2019. До неї увійшли такі фільми, як: Перший месник: Протистояння (2016), Доктор Стрендж (2016), Вартові Галактики. Частина 2 (2017), Людина-павук: Повернення додому (2017), Тор: Рагнарок (2017), Чорна Пантера (2018), Месники: Війна нескінченності (2018), Людина-мураха і Оса (2018), Капітан Марвел (2019), Месники: Завершення (2019) і Людина-павук: Далеко від дому (2019). При цьому фінал Месників встановив низку рекордів за касовими зборами.

До речі, фестиваль Comic Con в Сан-Дієго є однією з найбільш масштабних подій в світі для фанатів коміксів, аніме та фентезі. Щороку сюди з'їжджаються численні фанати жанрів зі всього світу. Крім оголошення найочікуваніших анонсів індустрії, однією з родзинок події є косплей – перевдягання в костюми улюблених героїв.