Сценарист "Чорнобиля" від HBO прокоментував російський серіал про катастрофу / Скріншот відео

Сценарист міні-серіалу «Чорнобиль» від HBO Крейг Мейзин висловив співчуття творцям російського серіалу про Чорнобильську катастрофу, сюжет якого зав'язаний на полюванні радянських силовиків на агента ЦРУ.

Читайте такожNew York Times: Брехня Кремля про новий ядерний вибух наворожила росіянам про Чорнобиль

Таку заяву зробив сценарист в бесіді з журналістами IndieWire.

Відео дня

«Я думаю, це складно – робити телешоу, і незалежно від того, що відбувається з політикою, Путіним і урядом, в своєму серці я завжди буду співчувати тим, хто з цим працює», – зазначив Мейзін, коментуючи майбутній серіал російського каналу «НТВ».

За словами Мейзина, навіть якщо мета серіалу – спаплюжити його роботу, або пропагувати неправдиву версію подій, він бачить як коментатори (в тому числі – російськомовні) «знищують» російський серіал на YouTube. Сценарист зізнався, що знає, як це відчувається.

Мейзін зазначив, що хотів би поспілкуватися з авторами російського телешоу за ланчем.

Нагадаємо, в липні в мережі опублікували трейлер російського серіалу "Чорнобиль", прем'єра якого запланована на наступний рік. За сюжетом, у серіалі буде розповідатися не тільки про саму аварію на ЧАЕС, але про період до і після катастрофи. При цьому дії розгортатимуться навколо агента ЦРУ, який приїхав в Прип'ять.

Трейлер отримав безліч негативних відгуків від користувачів мережі. Багато хто порівнював його з серіалом "Чорнобиль" від американського каналу HBO, який став сенсацією цього року.