Стала відома доля одного з персонажів "Джокера" / Фото: YouTube

Режисер і сценарист гучної драми «Джокер» Тодд Філліпс прокоментував загадкову долю одного з персонажів стрічки – сусідки головного героя Софі.

Читайте також"Сходи Джокера" в Нью-Йорку стали туристичною локацією – місцеві мешканці незадоволені (фото)

Обережно, спойлери!

Відео дня

Так за сюжетом між головним героєм фільму Артуром Флеком і Софі зав'язується роман, а під кінець фільму з'ясовується, що Артур вигадав його. У картині немає чіткої відповіді на питання, що сталося з Софі. Фанати ворожили, чи була вбита Артуром, оскільки він втратив розум.

В інтерв'ю IndieWire Філліпс пояснив, що Софі жива.

«Як режисер і сценарист кажу – він не вбивав її. Нам подобається ідея, що це майже як лакмусовий папірець для глядачів, щоб визначити, наскільки він божевільний. Більшість людей, з якими я говорив, вважають, що Артур не вбивав її, тому що вони зрозуміли – він вбиває лише тих, хто нашкодив йому. Вона [Софі] нічого йому не зробила. Більшість людей розуміють, що навіть як лиходій, Артур живе за певним моральним кодексом», - пояснив режисер.

Нагадаємо, картина «Джокер» режисера Тодда Філліпса завоювала головний приз Венеціанського кінофестивалю. Після виходу в прокат фільм побив рекорд касового збору, зібравши за вихідні $93 мільйони. У світовому прокаті фільм став найкасовішим в історії серед картин з «дорослим» рейтингом R.

При цьому, у США фільм спровокував скандал: картину звинувачували в романтизації насильства і неправильній презентації людей з психічними захворюваннями.