Стало відомо, як народилася пісня про карбовану монету / скріншот з трейлера

Композитор і піаністка Соня Білоусова розповіла про роботу над саундтреком до серіалу «Відьмак», а також над піснею «Toss a Coin to Your Witcher», що стала вірусною.

Читайте такожОбладунки пластмасові, а грудей справжні. Рецензія на серіал «Відьмак» від Netflix

В інтерв'ю «Афише» вона розповіла, що отримала музичну освіту в рідному Петербурзі, а потім і в американському Бостоні. Раніше вона працювала над саундтреками до «Імли» та «Романовим».

За словами музикантки, вона почала працювати над музикою до «Відьмака» у жовтні 2018 року.

«З піснями було так. Спочатку були записані демо, що я ж і виконувала. Оскільки демо мають бути затверджені студією і продюсерами, демо, що я створюю, — це 90% фінального матеріалу. Для кожної пісні було написано кілька варіантів. Ми хотіли дати Лорен [Лорен Хіссріч, шоураннер «Відьмака»] весь спектр різноманітних варіантів: від більш ренесансного, з дотриманням канонів середньовічної музики, до більш мейнстрімового — в одній з пісень була навіть реп-версія. Вона Лорен дуже сподобалася, може, ми її коли‑небудь випустимо бонус-треком», – розповіла Білоусова.

За її словами, шоураннер серіалу Лорен Хіссріч хотіла бачити саундтрек більш сучасним і мейнстрімовим. Музиканти обговорювали ідею використовувати середньовічні інструменти, але в сучасному контексті. У загальній складності до «Відьмака» було написано понад 8 годин музики.

Білоусова також розповіла, як записувалася Toss a Coin to Your Witcher з актором Джоуї Бейті.

«Процес був наступний. Як я вже говорила, спершу ми створили демо, а далі почалася інтенсивна робота з Джої над інтонуванням, артикуляцією, фразуванням, динамікою. У нього було нелегке завдання: йому треба було в точності повторити музичний матеріал і при цьому привнести свою індивідуальність», – зазначила вона.

Запис пісень Лютика з Бетті проходила в липні 2019 року, і актор прийшов на неї хворим.

«Рівно в той день, коли ми мали записувати Джоуї, він раптово відчув себе погано. Але інших варіантів не було, потрібно було записувати. Він величезний молодець, прийшов до нас у студію. Ми весь час поїли його гарячим чаєм з медом і лимоном, щоб розігрівати голосові зв'язки. У підсумку вийшло просто чудово. У перший день ми записали «You Think You're Safe» та «The Fishmonger's Daughter», які трохи простіше в вокальному плані. А «Toss a Coin to Your Witcher» і «Her Sweet Kiss» — у другий день, коли Джої вже відчував себе набагато краще», – зазначила вона.

Музикантка зазначила, що ідея пісні – перетворити персонажа Джої Бейті на рок-зірку.

«Ідея була така: Лютик — такий Фредді Мерк'юрі цього континенту. Під час першої зустрічі з Геральтом він співає досить просту пісню в таверні в супроводі лютні. І це було зроблено для того, щоб простежити еволюцію персонажа — від простого барда до рок-зірки. «Toss a Coin to Your Witcher», як фінал цієї метаморфози, звучить в кінці епізоду», – уклала вона.

Раніше актор Джої Бетті, який зіграв барда Лютика в серіалі «Відьмак», розповів про своє ставлення до пісні Toss a Coin to Your Witcher. За словами актора, пісня засіла в головах у всієї знімальної групи на тиждень. Але йому не пощастило більше за всіх.

«Це найбільш дратуюча річ, яку я коли-небудь чув. Дуже чіпляється. Всі слухали її протягом тижня або близько того і наспівували. У мене вона засіла в голові на вісім місяців», – поділився Бетті.