У США відбувся Супербоул 2020 / REUTERS

У США напередодні відбулось справжнє спортивне свято - фінал національного чемпіонату з американського футболу, так званий Супербоул. За звання чемпіона боролися команди "Канзас-Сіті Чіфс" і "Сан-Франциско фортінайнерс".

Читайте такожШакіра і Дженніфер Лопес звели публіку з розуму феєричним виступом на Super Bowl (фоторепортаж, видео)

Вирішальний поєдинок НФЛ щороку стає найдорожчою спортивною подією у світі. Цього року за матчем стежили понад 100 мільйонів людей, розважали аудиторію Дженніфер Лопес і Шакіра. Національний гімн перед усією країною виконала Демі Ловато.

За Супербоулом давно стежать навіть байдужі до спорту люди, а причина тому - реклама і трейлери. Попри те, що рекламний час телемереж під час матчу коштує астрономічно дорого, провідні бренди світу все одно прагнуть показати там свої ролики. До створення реклами для супербоула залучають значні бюджети і знаменитостей.

Найкраща реклама на Супербоул 2020

Mountain Dew

Культовий актор Брайан Кренстон в новій рекламі газованої води Mountain Dew відтворює знамениту сцену "here's Johnny" з "Сяйва" Стенлі Кубрика. А потім постає у ще одному образі з цього ж фільму.

Pringles

Чіпси Pringles прорекламували герої популярного мультсеріалу "Рик і Морті". За сюжетом Рік та його онука Саммер опинилися замкнені в рекламі, де їх переслідують роботи-копії Морті. Усе цілком відповідає духу серіалу.

Jeep

Автовиробник залучив до реклами самого Білла Мюррея, який повернувся до образу Філа Коннорса з "Дня Бабака". Компанію йому складає, як не дивно, бабак.

Audi

У рекламі Audi зірка "Ігри престолів" Мейсі Вільямс водить машину і співає пісню з "Холодного серця".

Walmart

Мережа супермаркетів Walmart зняла рекламу космічних масштабів, справжній міні-блокбастер. У сюжеті перемішалися персонажі з "Зоряних воєн", "Зоряного шляху", "Вартових галактики", "Історії іграшок" і низки інших франшиз. Є навіть інопланетяни зі старої чорної комедії "Марс атакує".

Amazon

Amazon зняла іронічну рекламу про те, як люди в минулі епохи обходилися без їх голосового помічника Alexa.

Coca-Cola

Coca-Cola в своїй рекламі показала вечірку з Мартіном Скорсезе і Джона Хіллом

Як повідомляв УНІАН, на Супербоулі 2020 "Канзас-Сіті" вдалося здобути перемогу з рахунком 31:20 (7:3, 3:7, 0:10, 21:0). Майбутній чемпіон додав після перерви - цей успіх став першим для клубу за останні 50 років.

"Сан-Франциско" програв другий Супербоул в історії і не зміг зрівнятися з "Піттсбургом" і "Нью-Інглендом" за кількістю перемог (6).