Канзас-Сіті став чемпіоном / REUTERS

В Маямі на арені Hard Rock Stadium відбувся Супербоул-2020 - фінал національного чемпіонату з американського футболу, в якому зійшлися команди "Канзас-Сіті Чіфс" і "Сан-Франциско Форті Найнерс".

Вирішальний поєдинок НФЛ кожен рік стає найдорожчою спортивною подією у світі. У перерві аудиторію, яка складає більше 100 мільйонів глядачів, розважали співачки Дженніфер Лопес і Шакіра. Національний гімн виконала Демі Ловато.

Шакіра і Дженніфер Лопес / REUTERS
Дженніфер Лопес / REUTERS

Виступ Шакіри та Дженніфер Лопес

Середня ціна квитка на стадіон склала близько 6390 доларів (мінімальна - 2500 доларів).

Варто відзначити, що під час ефіру вирішального поєдинку НФЛ реклама коштує космічних грошей. Так, 30 секунд рекламного ролика приносять транслятору в середньому понад 5 мільйонів доларів. За один день телеканал CBS заробляв в минулі роки суму понад 300 мільйонів доларів.

Що стосується самого матчу, то "Канзас-Сіті" вдалося здобути перемогу з рахунком 31:20 (7:3, 3:7, 0:10, 21:0). Майбутній чемпіон додав після перерви - цей успіх став першим для клубу за останні 50 років.

Відеоогляд матчу

REUTERS

"Сан-Франциско" програв другий Супербоул в історії та не зміг зрівнятися з "Піттсбургом" і "Нью-Інглендом" за кількістю перемог (6).

УНІАН раніше повідомляв про те, що в США чоловік інсценував власне викрадення, щоб не платити переможцям ставок на Супербоул.