Гурт «ДахаБраха» отримав премію в номінації «Музичне мистецтво» / фото УНІАН

Комітет з Національної премії України імені Т.Г. Шевченка визначив лауреатів премії 2020 року.

Про це повідомляє Суспільне.

У номінації «Література» переможцями стали Маріанна Кіяновська з книгою поезій «Бабин Яр. Голосами» і Тарас Прохасько зі збіркою есеїв «Так, але…».

Відео дня

Читайте такожСпівак з України відхрестився від поїздки на "Євробачення" від Росії

Лауреаткою номінації «Публіцистика, журналістика» стала воєнна кореспондентка Євгенія Подобна з книгою «Дівчата зрізають коси» – спогади 25 жінок, які брали участь у війні на Донбасі у 2014-2018 роки.

Відомий гурт «ДахаБраха» з альбомом «Шлях» (2016) отримав премію в номінації «Музичне мистецтво», а переможцем у «Візуальному мистецтві» став проект «Карусель» Олександра Глядєлова. Автор поєднує світлини, зроблені в різний час і за різних обставин - у дитячих інтернатах, місцях позбавлення волі, в'язничних лікарнях, включно з кадрами воєнної української реальності, в єдине полотно (коло).

Опера-реквієм “Йов” Влада Троїцького, Романа Григоріва та Іллі Разумейка — лауреатка в номінації «Театральне мистецтво».

Водночас переможців у номінації «Кіномистецтво» цього року немає, оскільки представлені стрічки – «Какофонія Донбасу» і «Будинок «Слово» – не відповідають за масштабом суті премії.