Фільм "Бідолашні створіння" вийде в прокат 18 січня 2024 року / фото Searchlight Pictures

Фентезі-хорор "Бідолашні створіння" (Poor Things) від грецького режисера Йоргоса Лантімоса, відомого завдяки фільмам "Лобстер", "Вбивство священного оленя" і "Фаворитка", таки покажуть в українських кінотеатрах.

Як повідомила прес-служба Kinomania Film Distribution, українські кіномани зможуть подивитися один з найкращих фільмів цього року з 18 січня 2024 року. Фільм вийде в український прокат мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Фільм розповідає неймовірну історію про фантастичну еволюцію Белли Бакстер. Геніальний та неординарний вчений Ґодвін Бакстер повертає молоду жінку до життя і стає її наставником. Однак, прагнучи нового досвіду, Белла тікає зі спритним і нечистим на руку адвокатом. Разом вони вирушають у буремну пригоду через континенти. Вільна від упереджень свого часу, героїня стає непохитною у своїй меті – боротися за рівність і свободу.

Головні ролі у стрічці виконали Емма Стоун ("Ла-Ла Ленд", "Бьордмен", "Круелла"), Віллем Дефо ("Людина-павук", "Антихрист", "Маяк") і Марк Руффало ("Месники", "Ілюзія обману", "Звичайне серце").

Також у фільмі зіграли Крістофер Ебботт (серіал "Грішниця", фільми "Перша людина", "Крейвен-мисливець") і Маргарет Куеллі ("Славні хлопці", "Одного разу в Голлівуді", "Мій рік в Нью-Йорку").

Постер до фільму "Бідолашні створіння" / фото Kinomania Film Distribution

Нагадаємо, світова прем'єра фільму "Бідолашні створіння" відбулася 1 вересня 2023 року на 80-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, де фільм отримав позитивні відгуки.

Нині рейтинг фільму на IMDb становить 8,5 балів із 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 93% схвалення від критиків з відзнакою "Сертифікована свіжість" та 92% схвалення від глядачів. Тим часом, на Metacritic кіноексперти оцінили фільм в 88 балів зі 100 з позначкою "Обов'язкове до перегляду", а широка аудиторія – в 8,3 бали з 10, що в обох випадках відповідає характеристиці "всезагальне визнання".

Також фільм посів четверту сходинку в рейтингу найкращих фільмів 2023 року за версією IMDb

Крім того, 11 грудня 2023 року стало відомо, що фільм Йоргоса Лантімоса отримав сім номінацій на "Золотий глобус".

Вас також можуть зацікавити новини: