Білорусь - Міхалок з лайкою звернувся до Тихановської за її позицію щодо Путіна: відео 18+ / instagram.com/sergey.mikhalok

Білоруський музикант й лідер гурту «BRUTTO» Сергій Міхалок звернувся до опозиційної лідерки Білорусі Світлани Тихановської з приводу її недавніх заяв щодо Путіна.

Відео з гнівною реакцією з’явилось на сторінці Міхалка в Instagram.

7 жовтня Тихановська заявила, що зробила б медіатором (посередником) у перемовинах з Лукашенком російського президента Володимира Путіна.

Відео дня

«А тут мені присилають, що ви хочете користуватися якимось медіатором. Який, на*уй, медіатор, вибачте? Причому медіатором у нашу країну ви кличете найголовнішого імперіаліста, по суті, Доктора Зло і найголовнішого антигероя людства… Ви кличете медіатором Путіна!» – здивувався білорус.

Міхалок порівняв такий діалог з переговорами вовка, зайця і лисиці, де лисиця «на*бе старого вовка, а зайця самого з’їсть».

«Який медіатор? Людина, яка хоче відновити Радянський Союз! Тобто ви, по суті, запрошуєте медіатором людину, яка повинна підтримати нову незалежну Білорусь. Але в нього інше бажання! Він хоче відновити імперію, бл*ть», – наголосив Міхалок.

Музикант наприкінці закликав Тихановську видати «якісь накази нормальні», а не займатися залученням Путіна до переговорів.

Обережно! Відео містить нецензурну лексику!

Світлана Тихановська й раніше згадувала про важливу роль Володимира Путіна у врегулюванні політичної кризи в Білорусі, попри те що сам глава Кремля відкрито підтримує Олександра Лукашенка й неодноразово натякав на застосування військової сили у випадку ескалації протестного руху в республіці.

Так, 20 вересня Тихановська назвала Путіна «мудрим керівником». Крім того, білоруська опозиціонерка також хотіла зустрітися з російським главою, щоб зрозуміти, чому той підтримує Лукашенка.

Росія ж у відповідь статус президента Світлани Тихановської не визнає.

Вибори і протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів та застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • Білоруські Telegram-канали "Країна для життя" та "Білорусь головного мозку" повідомили, що за останні чотири місяці в Білорусі було порушено понад 200 кримінальних справ стосовно 250 осіб, які насмілились висловити свою незгоду з діючим режимом.
  • 23 вересня в Мінську відбулась таємна інавгурація Лукашенка.
  • 2 жовтня Європейський Союз офіційно запровадив санкції проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до придушення мирних протестів та фальсифікації президентської виборчої кампанії в Білорусі.