Співрозмовниками Пенна у фільмі  "Суперсила" стали абсолютно різні люди: міністри, журналісти, політологи, військовослужбовці

Стрічка "Суперсила" розповідає про вторгнення росії в Україну та наступні за цими події, а також демонструє глядачеві надзвичайну сміливість українського народу. Її прем'єра у світі відбулася у лютому 2023 року на кінофестивалі Берлінале. В Україні фільм транслювали у телемарафоні "Єдині новини" 18 вересня. Тепер стрічку "Суперсила" можна переглянути на Київстар ТБ як українською мовою, так і в оригіналі — англійською. Зробити це можна, будучи абонентом будь-якого інтернет-провайдера. Київстар ТБ — це перша українська ОТТ-платформа, на якій став доступним цей фільм.

Історія створення стрічки "Суперсила" дуже цікава, адже зйомки фільму почалися ще до повномасштабного вторгнення — у листопаді 2021 року. Задумом Пенна та Кауфмана було показати феномен трансформації Володимира Зеленського: із популярного комедійного актора на політика. Однак 24 лютого 2022 року кардинально змінило плани американських кінематографістів. Режисери фактично стали заручниками ситуації, яка чітко показала, що саме має стати лейтмотивом історії, над якою вони працювали.

Співрозмовниками Пенна у фільмі стали абсолютно різні люди: міністри, журналісти, політологи, військовослужбовці. Через спілкування із ними режисер розкриває для світового глядача весь цинізм та жорстокість росії, демонструє незліченні злочини збройних сил рф проти мирного населення.

Відео дня

Пенн також розмовляє з ветеранами російського вторгнення в Крим у 2014 році, вдовою чоловіка, який загинув на Євромайдані, а також з дітьми, вчителями, людьми, які втратили домівки, музикантами та політиками. Окрім цього, режисер спілкується з тими, хто проходить військову підготовку, включно з молодими новобранцями.

Українською назва фільму звучить як "Суперсила", хоча в мові оригіналу це слово означає супердержаву. В описі фільму на сайті кінокритики Rotten Tomatoes зазначено: "…суперсила України полягає в силі її лідера, її народу та, зрештою, її серця". Українці самі роблять свою державу наддержавою, вражаючи цілий світ.

Переглянути документальний фільм "Суперсила" можна тут.