Кадр з фільму «Історія Девіда Копперфілда»

Блискуча британська комедія "Історія Девіда Копперфілда" (The Personal History of David Copperfield) з'явиться в українських кінотеатрах 8 жовтня 2020 року.

Читайте такожНа що піти в кіно з 10 вересня: довгоочікувана прем’єра видовищної «Мулан» та найкраще австрійське кіно

Як повідомляв "Вольга Україна", режисером картини став Армандо Іаннуччі, який до цього зняв скандальну комедію "Смерть Сталіна" та створив культове шоу "Віце-президент". Цього разу один з кращих сучасних комедіографів світу взявся за класичний, частково автобіографічний роман Чарльза Діккенса.

За словами режисера, ще з юності він замислювався, чому екранізації Діккенса геть позбавлені фірмової іронії автора і фокусуються тільки на драматичних моментах.

"Ще коли я був в процесі постпродакшену "Смерті Сталіна", я точно знав, що моїм наступним фільмом буде "Девід Копперфілд" і що в головній ролі я бачу Дева Пателя. Дев був моїм першим і єдиним вибором на роль Копперфільда, адже він не тільки талановитий хлопець, але і поєднує в собі світло і силу. Це щастя, що він погодився на роль, тому що плану Б у мене не було", - розповів Іаннуччі.

Фільм зібрав справді блискучий акторський склад: Дев Патель ("Мільйонер з нетрів", "Лев", "Робот Чаппі"), Тільда Свінтон ("Доктор Стрендж", "Готель Гранд Будапешт", "Суспірія", "Виживуть тільки коханці"), Г’ю Лорі ("Земля майбутнього", "Доктор Хаус"), Бен Вішоу("Парфумер: Історія одного вбивці", "007: Спектр", "Хмарний атлас"), Пітер Капальді ("Доктор Хто", "П'ята влада", "Малефісента") та Гвендолін Крісті ("Гра престолів", "Зоряні війни").

Кадр з фільму «Історія Девіда Копперфілда»

В центрі сюжету - історія Девіда Копперфілда, який пройшов шлях від нікому непотрібного сироти до відомого письменника. Він усього досягнув сам і був готовий на безумства заради кохання. Копперфілд – це живий символ епохи, до якої хочеться повертатись знову і знову.

Іронічна адаптація класичного роману є водночас комедією, сатиричним поглядом на Вікторіанську Англію, романом дорослішання і просто чарівною костюмної історією. Фільм вже увійшов в топ-10 кращих картин першої половини 2020 року на думку BBC і The Guardian, отримав кілька нагород на British Independent Film Awards, включаючи премію за кращий сценарій і кращу роль другого плану для Г'ю Лорі.

Крім того, фільм утримує найвищий рейтинг в 93% позитивних рецензій на Rotten Tomatoes.

Кадр з фільму «Історія Девіда Копперфілда»

Інші новини за темою: