Кращі фільми всіх часів / скріншот

Щорічно на екранах кінотеатрів показують десятки фільмів на будь-який смак. Але в кінематографі є загальновизнані шедеври, які визнані найкращими фільмами в своїх жанрах. Ці фільми варто подивитися для загального розвитку кожній людині, і якщо ви їх не бачили, то ви, можливо, багато чого упустили. УНІАН назвав 8 найкращих на думку кінокритиків фільмів усіх часів у різних жанрах.

"Втеча з Шоушенка", 1995, драма

Це кіно очолює рейтинг найкращих фільмів усіх часів за оцінкою кіносайту IMDb. Фільм отримав схвальні відгуки критиків і сім номінацій на премію "Оскар". І хоча жодну номінацію картина не виграла, але глядачам вона дуже полюбилася і не залишилася забутою.

Фільм розповідає історію ув'язненого Енді Дюфрейна, якого незаслужено засудили до довічного терміну за подвійне вбивство. У в'язниці він спочатку не розуміє, як йому жити далі, але поступово налагоджує своє життя. "Втеча з Шоушенка" розповідає історії кількох інших ув'язнених крім Енді, чиї долі тісно переплітаються. Картина не залишить байдужих всіх любителів фільмів з глибокою мораллю, які викладають глядачам цінні уроки.

Трилогія "Володар кілець", 2001-2003, фентезі, пригоди, бойовик

Три фільми циклу "Володар кілець" обов'язкові для перегляду всім, хто любить фентезі, магію і пригоди. Кінотрилогія режисера Пітера Джексона стала справжнім проривом у жанрі фентезі та джерелом натхнення для сотень інших режисерів. У цих фільмах є все, що ми так любимо в жанрі: яскраві персонажі, мальовничі пейзажі, повні небезпек пригоди, незвичайні істоти і повчальна мораль. Кіно можна дивитися всією сім'єю, адже глядачі будь-якого віку побачать в ньому щось цікаве.

"Володар кілець" також мав один з найважчих і найбільш кропітких знімальних процесів в історії кіно, що позитивно відобразилося на рівні спецефектів і бойових сцен.

"Хрещений батько", 1972, кримінал, гангстерський фільм

"Хрещений батько" визнаний найвеличнішим гангстерським фільмом на думку Американського інституту кіномистецтва, і одним з кращих фільмів фільмів усіх часів. Попри те, що фільму понад 50 років, навіть в нинішній час він виглядає неймовірно. Глядачів підкорила блискуча гра акторів і майстерно написаний сценарій.

Заплутаний, але захоплюючий сюжет розповідає про мафіозну сім'ю Карлеоне, яка мігрувала в Америку і намагається встановити свої закони в американському суспільстві. До мафіозі звертаються за справедливістю, тому що законним шляхом її не добитися. У центрі сюжету - молодий мафіозі з трагічною долею Майкл Карлеоне, який змушений погрузитися в кримінал заради своєї сім'ї.

"Темний лицар", 2008, супергерої, бойовик, кримінал

"Темний лицар" - це трилогія про Бетмена, яка відрізняється від інших супергеройських фільмів похмурою і нуарною атмосферою. Бетмен анонімно бореться зі злочинністю та корупцією у своєму місті. Головною прикрасою фільму став не тільки Бетмен, але і його противник, лиходій на ім'я Джокер, який гостро вказує на суспільні пороки. 

"Форрест Гамп", 1994, комедійна драма

Одна з найкращих драматичних картин всіх часів "Форрест Гамп" заряджає кожного глядача позитивом. Фільм показує глядачам, як важливо залишатися доброзичливим до людей, навіть якщо ти не володієш талантом і гострим розумом.

Головний герой на ім'я Форест Гамп має розумову відсталість, але він добрий до людей і вміє насолоджуватися простими речами. Він випадково стає учасником головних історичних подій США і мимоволі змінює американське суспільство на кращу сторону.

"Початок", 2010, наукова фантастика, бойовик

Фільм обов'язковий до перегляду всім любителям фантастики і фільмів з незвичайними задумами. Фільм визнаний критиками одним з кращих зразків наукової фантастики за всю історію, а також отримав чотири "Оскара". 

Сюжет фільму розповідає про незвичайну злочинну корпорацію, яка проникає в сни людей і краде зі сновидінь важливу інформацію. Шахрай з цієї корпорації має складну долю: його помилково звинуватили у вбивстві, оголосили в розшук і розлучили з сім'єю. Компанія пообіцяла йому свободу, якщо він зможе переконати уві сні головного конкурента корпорації. Але і сам головний герой вже насилу відрізняє сон від реальності.

"Красуня", 1990, комедія, мелодрама

Любителі красивої романтики оцінять по достоїнству мелодраматичний фільм "Красуня" від талановитого режисера романтичних фільмів Геррі Маршалла. Фільм отримав чимало престижних нагород і всенародну любов за чуттєвий саундтрек, незвичайне зображення відносин і чарівну гру Джулії Робертс.

"Красуня" розповідає історію кохання незвичайної пари - мільярдера і повії. Багатий бізнесмен пропонує повії, з якою провів ніч, стати його "дівчиною на тиждень", оскільки йому потрібна супутниця для важливої угоди. Ця, здавалося б, несумісна пара поступово сповнюєтся справжніми почуттями один до одного.

Вас також можуть зацікавити новини: