На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту  'Тайванський вузол'

22 квітня о 15:50 в ефірі каналу 2+2 відбудеться прем’єра документального проєкту "Тайванський вузол", про зв’язок України та Тайваню у боротьбі за свободу. 

Унікальний острів, за рейтингами перша демократія Азії і десята демократія світу, дев’ятнадцята економіка світу, політично незалежна країна вже 75 років, однак - офіційно визнана лише одинадцятьма острівними державами та Ватиканом. Від Тайваню залежить вся світова економіка, адже саме там зосереджене виробництво 60% напівпровідників і 90% високотехнологічних напівпровідників всього світу, які використовуються від смартфонів до стратегічних оборонних технологій.

На тлі жорстокої російсько-української війни увага світової спільноти прикута до потенційного вогнища конфлікту – острова Тайвань. Ще до початку повномасштабного вторгнення росії західні аналітики попереджали: перемога рф в Україні може стати каталізатором для агресії Китаю проти Тайваню.

Відео дня

Під час найважливіших в історії Тайваню виборів президента та парламенту автор і журналіст проєкту "Тайванський вузол" Яна Слєсарчук відвідала острів та записала серію ексклюзивних інтерв'ю з експертами, соціологами та мешканцями острова про збереження миру в Тайванський протоці, життя з авторитарним сусідом, чим китайська пропаганда дослівно нагадує російську і чому новини з України третій рік дуже уважно дивляться тисячі тайванців. 

Дивіться прем'єру документального проєкту "Тайванський вузол" 22 квітня о 15:50 на каналі 2+2!