Телекомпанія NBC відмовилася транслювати церемонію вручення "Золотого глобуса" \ фото REUTERS

Телекомпанія NBC, яка традиційно транслює церемонію вручення премії "Золотий глобус", не буде показувати її в 2022 році через відсутність расової різноманітності серед членів журі.

Читайте такожГільдія продюсерів США оголосила найкращий фільм 2020Організатором кінопремії є асоціація іноземної преси Голлівуду (HFPA), в ній 86 журналістів, серед них немає жодного представника африканської раси. Хто транслюватиме вручення "Золотого глобуса" в 2022 році, поки невідомо.

«Ми як і раніше вважаємо, що HFPA серйозно налаштована щодо масштабних реформ. Однак зміни такого масштабу вимагають часу і зусиль, і ми вважаємо, що Асоціації потрібен час, щоб все зробити правильно. NBC не транслюватиме "Золотий глобус" 2022 року», - сказано в заяві на сайті телекомпанії, передає kommersant.

Відео дня

NBC сподівається, що буде вести трансляцію в 2023 році, якщо Асоціація здійснить свої наміри.

За даними Hollywood Reporter, раніше в травні HFPA затвердила програму модернізації. Асоціація планує збільшити свій склад, включивши в нього темношкірих журналістів, і заборонити членам HFPA приймати подарунки. HFPA пообіцяла провести реформу після критики на свою адресу з боку понад 100 провідних голлівудських PR-компаній.

Кінопремія "Золотий глобус"

"Золотий глобус" - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах і телевізійних картинах. Премія "Золотий глобус" вручається щороку в січні за результатами голосування приблизно 90 міжнародних журналістів, які живуть в Голлівуді. У кіноіндустрії вважається другою за престижем премією після Оскара.

Вас також можуть зацікавити новини