Netflix показав українку в серіалі дурною злодійкою / скріншот

У мережі розгорається скандал через другий сезон популярного серіалу "Емілі в Парижі" від стрімінгового сервісу Netflix. В одному з епізодів шоу українку показали як дурнувату злодійку.

Українку з серіалу звуть Петра. За сюжетом, вона прилетіла з Києва та буквально шокує головну героїню Емілі своїм зовнішнім виглядом, неосвіченістю та поведінкою.

Увагу на це в Instagram звернула одна з глядачок шоу, що проживає в Парижі, українка Євгенія Гаврилко. Дівчина опублікувала гнівний пост, супроводивши його кількома відеовідривками з серіалу.

"Я говорю тут від імені всіх українських жінок світу. І я відчуваю, що це не можна ігнорувати, – зазначила вона. – Те, як ви сприйняли образ українців у другому сезоні, в 4-й серії, – це такий дешевий трюк, абсолютний скандал та ганьба... І я не можу повірити, що це все ще буде відбуватися у 2021 році".

Netflix показав українку в серіалі дурною злодійкою / скріншот

"Ви виставляєте українку як особистість без почуття смаку і гідності. Дурною, неосвіченою злодійкою. Ви взагалі серйозно? Така ганьба... і це відбувається, коли є так багато талановитих українців, які впливають на світовий ринок технологій, моди, мистецтва, сталого розвитку, науки, спорту?" – вигукнула Гаврилко.

Читайте також"Смерть на Нілі" з Галь Гадот та скандальним Армі Гаммером: названо дату прем'єри (фото, відео) Багато хто з користувачів підтримав дівчину у коментарях:

"Треш. Головне питання у тому, як люди таке дивляться взагалі. Погана гра, дешеві постановки, суцільний кітч і повно стереотипів", "Який кошмар. Дякую за пост", "Подивилася, жесть", "Ого, як жорстко. Я ось тільки пару годин тому почала дивитися, і тут твій пост. Щось вже зовсім невеселим здається".

Міністр культури України Олександр Ткаченко відреагував на скандал. Він готує Netflix офіційну позицію щодо карикатурного і стереотипного зображення українки в серіалі.

"В "Емілі в Парижі" маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, бояться депортації? Так не має бути", – зазначив очільник Мінкульту у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як у пародійному фільмі від Netflix "Смерть 2020-му" заявили, що України не існує.

Вас також можуть зацікавити новини: