Кадр з фільму «Круїз по джунглях»

Що подивитися на вихідних: вибухова Кейт Бекінсейл, Дуейн "Скеля" в джунглях і зухвалий переможець Берлінале

08:31, 29.07.2021
10 хв.

Новий прокатний тиждень принесе кіноманам відразу кілька довгоочікуваних новинок – комедійний бойовик "Красуня на драйві" з вибуховою Кейт Бекінсейл, пригодницький фентезі "Круїз по джунглях" з Дуейном "Скелею" Джонсоном і Емілі Блант, а також містичний трилер "Час" від режисера "Шостого почуття" М.Найта Шьямалана. Кіногурманів порадує скандальний фільм-переможець останнього Берлінського кінофестивалю і ретроспектива класики від Вонга Карвая. Не залишать без новинок кіноглядачів і стрімінгові сервіси. Зокрема, на Netflix вийде новий фільм з Жан-Клодом Ван Даммом, зйомки якого проходили в Києві, а також порція кінохітів минулих років. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 29 липня

В останні кілька тижнів світова кіноіндустрія почала прискореними темпами надолужувати згаяне більш ніж за рік пандемії коронавірусу. Ось і цього тижня в українські кінотеатри надійде стільки цікавих новинок, що навіть складно визначити найголовнішу з них. Швидше, кожна з них головна для різного глядача, і це не може не радувати.

Так, з 29 липня в українських кінотеатрах почнуть показувати комедійний бойовик "Красуня на драйві" / Jolt (США, 2021) з неймовірною Кейт Бекінсейл в головній ролі. УНІАН вже побував на допрем'єрному показі фільму і готовий поділитися своїми враженнями.

"Красуня на драйві" розповідає історію дівчини на ім'я Лінді (Кейт Бекінсейл), яка з самого дитинства живе з незвичайною особливістю – через підвищений рівень кортизолу в крові її дуже легко вивести з себе, при цьому вона надзвичайно витривала, сильна і швидка. Протягом багатьох років вона намагалася впоратися з цим станом, перепробувавши всі можливі методи – від служби в армії до медитацій, поки один вчений не придумав для неї спеціальний стримуючий пристрій. Паралельно Лінді намагалася налагодити особисте життя, і незабаром її зусилля окупилися – вона зустріла красеня-бухгалтера Джастіна. Втім, її щастя тривало недовго – за кілька днів поліція повідомила про смерть чоловіка. А розгнівана Лінді, яка тільки отримала шанс на щастя, кинулася на пошуки винних.

Мабуть, головною сильною стороною фільму можна назвати акторський склад. Кейт Бекінсейл ("Перл Харбор", "Інший світ") знову продемонструвала прекрасну фізичну форму і отримала можливість виплеснути на глядача все притаманне їй почуття гумору. У плані жартів її відмінно доповнили Боббі Каннавале ("Людина-мураха", "Ірландець") і Лаверна Кокс ("Помаранчевий – хіт сезону", "Перспективна дівчина"), які зіграли двох поліцейських, що розслідують вбивство хлопця Лінді. Також у фільмі з'явилися Стенлі Туччі ("Диявол носить Прада", "Перший месник"), Джай Кортні ("Загін самогубців", "Дивергент"), Девід Бредлі ("Гра престолів", "Штам") і Сьюзан Сарандон ("Голод", "Тельма і Луїза"). Детальніше про команду проекту можна прочитати в нашому попередньому матеріалі.

У світовий прокат фільм вийшов на тиждень раніше, ніж в Україні, й вже встиг отримати змішані відгуки критиків. Втім, у випадку з "Красунею на драйві" вийшла вельми цікава штука. З одного боку, фільм напханий безліччю штампів, передбачуваних поворотів, чорного гумору на межі фолу і місцями має сюжетні прогалини (ймовірно, через те, що його знімали з прицілом на сиквел). Але при всій його простоті та дурості, фільм легко і цікаво дивитися.

Наш вердикт: "Красуня на драйві" відмінно підійде тим, хто налаштований провести ненапряжний вечір в кіно під попкорн, без пошуку глибинних смислів і нових вершин кінематографа, але з красивою, динамічною і гуморною картинкою.

Якщо ж налаштовані на легкий фільм для сімейного перегляду, куди і дітей не соромно привести, то радимо звернути увагу на пригодницький фентезі "Круїз по джунглях" / Jungle Cruise (США, 2021) від Walt Disney Pictures з Дуейном "Скелею" Джонсоном і Емілі Блант (ні, це не чергова частина "Джуманджі").

Події фільму розгортаються на початку XX століття. Капітан річкового судна Френк бере вчену Лілі Хоутон і її брата Макгрегора Хоутон в експедицію в джунглі, щоб знайти "Древо Життя", яке, як вони вважають, має цілющі властивості. Весь цей час трійці доведеться битися з небезпечними дикими тваринами і конкуруючою німецькою експедицією.

Судячи з трейлеру, фільм робитиме ставку на дорогі спецефекти, але і без комедійної складової не обійдеться.

Варто відзначити, що фільм вже встиг отримати доволі непогані відгуки від глядацької аудиторії. Так, на IMDb у нього рейтинг 8,4 балів з 10 за підсумками 62 відгуків, а на Rotten Tomatoes – 68% свіжості на основі 88 рев'ю, що відповідає середній оцінці 6,3 балів з 10.

Крім того, 29 липня в український прокат вийде містичний трилер "Час" / Old (США, 2021) від визнаного майстра жанру М. Найта Шьямалана. Саме він свого часу створив такі фільми, як "Шосте почуття", "Невразливий", "Знаки", "Таємничий ліс", "Явище" і "Спліт". Одна з останніх його робіт – трилер "Скло" – виявилася швидше провальною, ніж успішною. А тому перед "Часом" стоїть відповідальне завдання реабілітувати майстра. Втім, судячи з перших відгуків – до кінця цього досягти не вдалося, оскільки оцінки у фільму поки трохи вище за середні.

За сюжетом фільму, сім'я з двома дітьми відправляється на віддалений тропічний острів, щоб відпочити і чудово провести час разом. Згодом вони розуміють, що за кілька годин перебування там всі вони постаріли на десятки років. Тепер все їхнє життя – лише питання часу...

Головні ролі у фільмі виконали Гаель Гарсіа Берналь ("І твою маму теж", "Наука сну"), Томасін Маккензі ("Кролик Джоджо", "Король"), Еббі Лі Кершоу ("Темна вежа", "Країна Лавкрафта") та інші.

Ну а для кіногурманів цього тижня в прокат вийде тріумфатор 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю – скандальна трагікомедія "Невдалий трах, або Божевільне порно" / Bad Luck Banging or Loony Porn (Румунія, 2021). Тоді картина отримала головний приз Берлінале – "Золотого ведмедя".

У центрі сюжету картини – шкільна вчителька Емі, чиє інтимне відео потрапило до Інтернету. Всі спроби зупинити поширення порноролика ні до чого не призводять, і незабаром про це дізнається її роботодавець. В результаті директриса скликає батьківські збори, на яких буде вирішуватися доля героїні – звільнити її з роботи або залишити, забувши про це непорозуміння. Одночасно по ходу фільму піднімаються питання сексизму, антисемітизму, циганофобії, конс'юмеризму, які головна героїня намагається проаналізувати за допомогою історії (саме це її спеціалізація). І все це відбувається на тлі пандемії коронавірусу.

Критики в цілому позитивно оцінили фільм, похваливши його за те, що спочатку використовуючи провокаційні назву і зав'язку сюжету, авторам вдалося підкреслити проблему "лицемірства соціальних норм".

Також на цьому тижні стартують ретроспективні покази відреставрованої версії кіношедевру "Чунгкінгський експрес" / Chungking Express (Гонконг, 1994) Вонга Карвая ("Любовний настрій", "2046"). На майбутніх кінотеатральних показах демонструватиметься нова 4К-реставрація, створена під особистим контролем самого режисера. Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

"Чунгкінгський експрес" – це кримінальна романтична комедія, прем'єра якої відбулася в 1994 році на міжнародному кінофестивалі в Локарно, де вона була номінована на головний приз – "Золотого леопарда". Спеціально для просування стрічки в США Квентін Тарантіно в 1995 році заснував дистриб'юторську компанію.

За сюжетом фільму, дві паралельні історії розгортаються навколо забігайлівки в торговому кварталі Гонконгу. Герой першої новели, поліцейський, який страждає від розриву з коханою, раптово закохується в таємничу блондинку з темним минулим. Герой другої новели – теж поліцейський – також нещодавно пережив розставання, а зараз підозрює, що хтось навідується в його квартиру, коли його немає вдома.

Картина входить в багато престижних рейтингів, зокрема "100 кращих фільмів" за версією журналу Time і "1000 фільмів, які потрібно подивитися, перш ніж померти" за версією The Guardian. Рейтинг стрічки на сайті Rotten Tomatoes становить 89% (93% – серед глядачів).

Крім того, цього тижня в українських кінотеатрах з'являться фільм жахів "Демонік" / Demonic (Канада, 2021), трилер "Викрадач жінок" / Women (США, Великобританія, Ісландія, 2021) і хоррор "Пограй зі мною" / Juega Conmigo (Мексика, 2021).

Що нового онлайн з 29 липня

А ось щодо серіальних новинок майбутній тиждень виявиться куди скромнішим. З нового там хіба що перезапуск мультсеріалу про пригоди веселих бурундучків Чіпа і Дейла Chip 'N' Dale: Park Life (США, 2021) від Disney, перший епізод якого вийшов 28 липня.

Тим часом Netflix 30 липня випустить другий сезон підліткового пригодницького детективного серіалу "Зовнішні мілини" / Outer Banks (США, 2020-). Нагадаємо, в першому сезоні серіалу група підлітків з Північної Кароліни після бурхливого урагану випадково знайшли мапу, що вказує на місцезнаходження легендарного скарбу, пов'язаного зі зниклим батьком одного з них. Під час пошуків команда долає такі перешкоди, як наркотики, любов, бійки, дружба і гроші.

Також можна буде подивитися свіжі епізоди "Американських історій жаху",  Теда Лассо", "Пліткарки", "Північних вод" та інших.

Крім того, цього тижня Netflix порадує своїх передплатників свіжою порцією повнометражних фільмів. Зокрема, на глядачів чекають дві новинки. Перша – комедійний бойовик "Останній найманець" / Le Dernier mercenaire (Франція, 2021) з Жан-Клодом Ван Даммом ("Кривавий спорт", "Універсальний солдат"), зйомки якого частково проходили в Києві.

Головний герой фільму – відставний агент спецслужб Річард Брумер, який приїжджає до Франції, щоб допомогти синові, звинуваченому в торгівлі наркотиками і зброєю.

Ще одна новинка тижня від Netflix – романтична комедія "Від кохання не втечеш" / Resort to Love (США, 2021) з актрисою і співачкою Крістіною Мілліан в головній ролі. Фільм розповість про дівчину на ім'я Еріка, у якої в житті все пішло не так. Її музична кар'єра накрилася, і щоб поправити своє фінансове становище, їй довелося погодитися виступити на весіллі на розкішному острівному курорті. Ось тільки виявилося, що наречений – її колишній.

Крім цього, в кінці тижня Netflix викладе нову порцію успішних фільм минулих років, серед яких:

  • артхаусний психологічний фільм жахів "Маяк" / The Lighthouse (США, Канада, 2019) режисера Роберта Еггерса з Робертом Паттінсоном і Віллемом Дефо
  • фантастичний трилер "До зірок" / Ad Astra (США, 2019) з Бредом Піттом і Томмі Лі Джонсом
  • комедійний бойовик "Агенти А.Н.К. Л." / TheManfromU.N.C.L.E. (США, 2015) Гая Річі з Генрі Кавіллом, Армі Хаммером і Алісією Вікандер
  • романтичний Фентезі "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" / The Curious Case of Benjamin Button (США, 2008) Девіда Фінчера з Бредом Піттом і Кейт Бланшетт
  • фільм-катастрофа "Вежі-близнюки" / World Trade Center (США, 2006) з Ніколасом Кейджем
  • спортивна драма "Крід: Спадщина Роккі" / Creed (США, 2015) з Майклом Б. Джорданом і Сильвестром Сталлоне
  • фільм жахів "Полтергейст" / Poltergeist (США, 2015) з Семом Рокуеллом

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся