Майкл Несміт довго не міг домогтися успіху, поки його не покликали в The Monkees \ фото Вікіпедія

Американський гітарист, вокаліст, письменник і продюсер Майкл Несміт, який отримав популярність як один з учасників рок-гурту The Monkees, помер у віці 78 років.

"Майкл Несміт помер у своєму будинку, мирно і природним чином в оточенні сім'ї", - йдеться в заяві його родини, повідомляє rollingstone.com.

"Ми просимо вас поважати наше приватне життя в даний час і дякуємо вам за любов і світло, які ви всі показали йому і нам", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

У 2018 році Несміт переніс операцію на серці.

Читайте такожПомерла зірка фільму "Земля кочовиків", який отримав "Оскар" як найкращий фільм

Майкл Несміт був музикантом-початківцем і довго не міг домогтися успіху, поки його не покликали в гурт The Monkees, який продюсери спеціально створили для однойменного телевізійного сіткому. Серіал виходив з 1966 по 1968 рік, гурт продовжив записувати музику і після його закінчення.

Крім The Monkees Несміт був учасником групи First National Band, написав кілька книг, продюсував для телебачення скетч-шоу Elephant Parts, за що отримав "Греммі" в номінації "Відео року".

Майкл Несміт народився 30 грудня 1942 року в Х'юстоні (штат Техас). Він був єдиною дитиною в сім'ї. Його батьки Уоррен і Бетті Несміт розлучилися, коли йому було чотири роки.

Мати Несміта Бетті була машиністкою, вона винайшла і запатентувала рідину-коректор Liquid Paper. Їй вдалося організувати виробництво коректора, в 1978 році вона продала компанію Liquid Paper Corporation за $48 млн.

Вас також можуть зацікавити новини