Кадр з фільму "Майстер та Маргарита"

Росіяни вимагають відкрити кримінальну справу на російського режисера Михайла Локшина, який нещодавно презентував нову екранізацію "Майстер та Маргарита". Вона вже встигла вийти у прокат та стати очікуваною прем'єрою місяця. Проте є цікаві нюанси. 

Виявилося, що раніше Михайло публікував в соцмережах дописи на тему війни, засуджував дії Кремля та навіть донатив на ЗСУ. Проте гроші на фільм йому виділило Мінкульт РФ, а саме 800 мільйонів рублів (це приблизно 338 мільйонів гривень).

Путіністи обурені такою ситуацією і вимагають заборонити це кіно та внести чоловіка до списку терористів та екстремістів, адже нібито він розповсюджував "фейки" про війну. 

Відео дня
Скріншот поста Михайла Локшина

Реакція росіян

Росіяни почали активно обговорювати цей інцидент. Наприклад, головний прихильник Путіна - Володимир Соловйов - висловив свою думку у вечірньому ток-шоу. 

"Зараз усі обговорюють одного режисеришку, який частково зняв на американські, частково чомусь на державні гроші великий твір російського класика в антирадянській, в антиросійській темі…А ще він донатить ЗСУ. І ми так до цього ставимося: ну, та гаразд. Серйозно? Як це взагалі можливо? Мені здається, що треба дуже серйозно розібратися", - сказав він.

Ще один пропагандист Андрій Медведєв висловив свої обурення. 

"Держава, в особі структур відповідальних за кіно, дає йому гроші. Чому так? Чому один із найкращих військових документалістів країни, Макс Фадєєв, який пройшов усю війну з 2014 року, змушений весь час проводити збори та просити кошти у людей, щоб доробити черговий фільм, а якийсь русофоб отримує бюджетні гроші?" - написав він. 

Пост Андрія Медведєва

Ще один путініст Трохим Татаренков назвав режисера "мерзотою" та "твариною, яка бажає поразки своїм солдатам та своїй країні". 

Сам режисер поки не коментує цю ситуацію. 

Що відомо про фільм

Фільм "Майстер і Маргарита" вийшов у російський прокат 25 січня. Головні ролі зіграли актори Євген Циганов та Юлія Снігір. Вже за перші вихідні кінострічка зібрала 428 мільйонів рублів (це приблизно 181 мільйон гривень) та очолила кінопрокат у країні-агресорки. 

Нагадаємо, нещодавно російського коміка, який засудив повномасштабне вторгнення в Україну - Максима Галкіна - не пустили в Індонезію на прохання російської влади.

Вас також можуть зацікавити новини: