Перше місце посів альбом Лорін Гілл / фото ua.depositphotos.com

Музична платформа Apple Music, яка раніше назвала топ українських пісень, оголосила 100 найкращих альбомів в історії. Обирали головних виконавців усіх часів експерти платформи, музичні продюсери та співаки Фаррелл Вільямс, Charli XCX і Марен Морріс.

Почесне перше місце у рейтингу віддали альбому "The Miseducation of Lauryn Hill" американської виконавиці Лорін Гілл. Як пише Apple Music, ця платівка "стала взірцем музичності, поетичності та творчої чесності".

Цей альбом став першим і єдиним у творчому доробку співачки. Він вийшов у 1998 році, однак він і досі має неабияку популярність серед меломанів. Виконавиця продемонструвала різні стилі: вона читала реп у деяких композиціях та співала госпельною інтонацією. Вона здивувала фанів глибиною своїх треків.

На другій сходинці опинився легендарний співак Майкл Джексон зі своїм альбомом "Thriller". Редакція Apple Music наголосила, що ця платівка стала епохальною і розпочала новий виток в історії попмузики. "Thriller" артист представив у 1982 році. Він став символом нової культури у музиці. Окрім величезного творчого значення, альбом також отримав комерційний успіх.

"Цей епохальний лонгплей задав стандарт сучасного поп-блокбастера, а також заново визначив масштаб і значення поп-музики", – вказали на платформі.

Трійку лідерів замикає знаменитий гурт The Beatles з альбомом "Abbey Road". У  Apple Music платівку назвали "ідеальним порталом у всесвіт гурту". Як відомо, колектив був створений у Ліверпулі у 1960 році. До його складу входили Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон та Рінго Старр. Гурт вважається одним із найвпливовіших у світовій музичній історії.

Топ-10 найкращих альбомів усіх часів

1. Лорін Гілл – "The Miseducation of Lauryn Hill";

2. Майкл Джексон – "Thriller";

3. The Beatles – "Abbey Road";

4. Prince & The Revolution – "Purple Rain";

5. Frank Ocean – "Blonde";

6. Стіві Вандер – "Songs in the Key of Life";

7. Кендрік Ламар – "Good Kid, M.A.A.D City" (Deluxe Version);

8. Емі Вайнгауз – "Back to Black";

9. Nirvana – "Nevermind";

10. Бейонсе – "Lemonade".

До 100 найкращих альбомів також увійшли  платівки Адель, Тейлор Свіфт, Каньє Вест, Дрейк, The Rolling Stones, Metallica, Лана дель Рей тощо.

Нагадаємо, раніше найбільша зірка сучасності Тейлор Свіфт презентувала новий альбом.

Вас також можуть зацікавити новини: